Πόσα κερδίζει η Γερμανία από το δανεισμό της Ελλάδας

Τα υψηλότερα κέρδη έχει η Γερμανία από το δανεισμό της Ελλάδας, σύμφωνα με μεγάλο γερμανικό περιοδικό. Τι κερδίζει η Γερμανία όσο η Ελλάδα χρεώνεται όλο και περισσότερο;

Φανερά είναι ήδη για τη Γερμανία τα κέρδη από το δανεισμό της Ελλάδας στο πλαίσιο του Μνημονίου για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει σε σημερινή του δημοσίευση το γερμανικό περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Γερμανίας, KfW, το Βερολίνο έχει δανείσει μέσα σε ένα χρόνο στην Αθήνα 8,4 δισεκ. ευρώ, με το κέρδος για το γερμανικό δημόσιο να φτάνει τα 136 εκατ. ευρώ από τους τόκους.

Η KfW τονίζει ότι το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα εφαρμόζεται μεν, αντιμετωπίζοντας όμως κάποια προβλήματα, κυρίως όσον αφορά το μέγεθος του ελλείμματος.

Παρόλα αυτά, η KfW επισημαίνει στο περιοδικό Focus τονίζει ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στις υποχρεώσεις της. «Όλες οι πληρωμές τόκων έχουν γίνει στην ώρα τους» αναφέρει η εκπρόσωπος της κρατικής τράπεζας.

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι το γερμανικό δάνειο στην Ελλάδα θα φτάσει τα 22,3 δισεκ. ευρώ.

Ούτε κουβέντα φυσικά για αναδιάρθρωση χρέους, καθώς με αυτόν τόν τρόπο η Γερμανία θα έχανε τεράστια ποσά από τα χρέη της Ελλάδας απέναντι της.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.