Κέιτ Μίντλετον: από εγγονή κρεοπώλη πριγκίπισσα της Αγγλίας

Πώς κατάφερε η Kate Middleton να γίνει από εγγονή κρεοπώλη και ανθρακωρύχων, σύζυγος του πρίγκηπα William και μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας;

Όμορφη, κομψή, έξυπνη, μορφωμένη και με τα βλέμματα όλου του κόσμου στραμμένα πάνω της. Ο λόγος για την Κέιτ Μίντλετον, τη σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και πριγκίπισσα πια της Αγγλίας.

Η Kate Middleton προέρχεται από οικογένεια δικηγόρων και γαιοκτημόνων, από την πλευρά του πατέρα της, και κρεοπωλών, ανθρακωρύχων, γυψαδόρων και υπηρετών από την πλευρά της μητέρας της.

Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξη της και ακόμα λιγότεροι λεπτομέρειες για τη ζωή της, μέχρι που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την ξεχώρισε για μελλοντική του σύζυγο. Το βρετανικό ΟΚ! αποκαλύπτει τα 25 πράγματα που δεν ξέραμε για την Κέιτ Μίντλετον και απαντά σε όλα τα πιθανά ερωτήματα.

1. Η Κέιτ είναι αλλεργική στα άλογα, γεγονός το οποίο ίσως προκαλέσει προβλήματα, αφού η βασιλική οικογένεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιππασία και την εκτροφή αλόγων.

2. Σε ένα blog το οποίο ανήρτησε η ίδια η Κέιτ στην ιστοσελίδα της εταιρίας διοργάνωσης εκδηλώσεων «Party Pieces», που ανήκει στην οικογένειά της, εξομολογείται ότι παλαιότερα λάτρευε να ντύνεται «σαν κλόουν», με φαρδιές μπλούζες. Μάλιστα, ως λάτρης του χορού, είχε πάρει και μέρος σε διάφορες σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

3. Εξετάζοντας προσεκτικότερα το γενεαλογικό δέντρο των δύο μελλόνυμφων διαπιστώνουμε ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είναι δωδέκατα ξαδέλφια. Μάλιστα, ο κοινός τους πρόγονος Σερ Τόμας Λέιτον, ένας από τους υπασπιστές της βασίλισσας Ελισάβετ και διοικητής της νήσου Γκέρσνεϊ, είναι ο συνεκτικός κρίκος στην κοινή καταγωγή του ζευγαριού. Πρόκειται για 12ης γενιάς προ-προπάππου του Ουίλιαμ και 12ης για την Κέιτ.

4. To 2002, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του St Andrew, εργάστηκε στην γνωστή εταιρία catering «Snatch Bar». Ο ιδιοκτήτης Ρόρι Λέινγκ παραδέχεται στο περιοδικό, ότι δεν της παρείχε υψηλή αμοιβή για τις υπηρεσίες της, αλλά «επειδή ήταν όμορφη κοπέλα κέρδιζε πολλά από τα φιλοδωρήματα».

5. Οι γονείς της γνωρίστηκαν όταν δούλευαν και οι δύο στην βρετανική αεροπορική εταιρία “British Airways”, ο πατέρας της ως πιλότος και η μητέρα της ως αεροσυνοδός.

6. Μάλιστα στην αρχή της γνωριμίας των μελλονύμφων, το γεγονός ότι η μητέρα της Κέιτ έχει εργαστεί ως αεροσυνοδός στο παρελθόν, αποτελούσε μόνιμη πηγή ευφάνταστων χιουμοριστικών συζητήσεων και σχολίων για τον Ουίλιαμ και τους φίλους τους, προκειμένου να «πειράξουν» την Κέιτ.

7. Είναι ένα κορίτσι που ξέρει την αξία της. Όταν της λένε πόσο τυχερή είναι που γνώρισε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, η Κέιτ απαντά: «Είναι τυχερός που είναι μαζί μου».

8. Η καταγωγή της φανερώνει ότι η οικογένειά της είναι μία οικογένεια καθαρών γιάνκηδων. Είναι όγδοη ξαδέλφη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Ουάσινγκτον και 13η του στρατηγού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τζορτζ Πάτον. Η βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν επίσης ξαδέλφες με τον Τζορτζ Ουάσινγκτον.

9. Για όλους αυτούς που ανησυχούσαν ότι η Κέιτ ακολουθεί τη μοίρα της θλιμμένης πριγκίπισσας στις διατροφικές διαταραχές, τους συμβουλεύουμε να σταματήσουν. Η φανερά αδυνατισμένη σιλουέτα της Κέιτ, των τελευταίων ημερών, είναι αποτέλεσμα, αφενός των εξαντλητικών προετοιμασιών για το γάμο και αφετέρου της αγάπης της για τον αθλητισμό. Η 29χρονη επισκέπτεται καθημερινά το γυμναστήριο. Παράλληλα, λατρεύει το τένις, το σκι, ενώ ως μαθήτρια είχε σπάσει πολλές φορές τα αντίστοιχα ρεκόρ στο άλμα εις ύψος και στο άλμα εις μήκος.

10. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας στα 29 της χρόνια, η Κέιτ Μίντλετον θα χρηστεί ως η γηραιότερη μη- χωρισμένη νύφη της βασιλικής οικογένειας. Ιστορικά, οι περισσότερες νεο-εισερχόμενες στη βρετανική βασιλική οικογένεια μετρούσαν λιγότερο από 20 χρόνια ζωής. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο μόλις είχε κλείσει τα 20.

11. Έχει άτακτους συγγενείς. Ο θείος της Κέιτ, Γκάρι Γκόλντσμιθ, πιάστηκε από τον φακό σκανδαλοθηρικών περιοδικών να προμηθεύει ακριβά ναρκωτικά σε συνοδούς πολυτελείας στην βίλα του στην Ίμπιζα. Πρόσφατα μάλιστα, ο εκατομμυριούχος Γκάρι, καυχιόταν σε δημοσιογράφους για την επίσκεψη του ζευγαριού στην Ίμπιζα το 2006, αποκαλύπτοντας τον τολμηρό διάλογο που είχε με τον δεύτερο τη τάξη διάδοχο του βρετανικού θρόνου: «Οι πρώτες μου κουβέντες στον πρίγκιπα Ουίλιαμ ήταν: “Oh, you f…….ker!”».

12. Μετά το ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσε το πανομοιότυπο, με το σμαραγδένιο δαχτυλίδι των αρραβώνων της, αντίγραφο, κατετάγη κι επίσημα από τους Βρετανούς στιλίστες στην λίστα των fashion icons. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ «σπρώχνει» τις Βρετανίδες σε καταναλωτική φρενίτιδα. Το μόλις 40 λιρών φόρεμα του γνωστού καταστήματος “TopShop”, που είχε επιλέξει για τα 25α γενέθλιά της, εξαντλήθηκε από τα ράφια του πολυκαταστήματος, σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα, το φόρεμα που έδειξε σε επίδειξη μόδας που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του St. Andrews, πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού, των 90.000 λιρών!

13. Με την πρώτη κοινή εμφάνιση του ζευγαριού, άρχισε και η απέραντη φημολογία. Πρώτη φήμη ήταν ότι η Κέιτ είχε βάλει στο στόχαστρό της, τον Ουίλιαμ από μικρή. Για την ακρίβεια, πριν το στόχαστρο τον είχε βάλει στους τοίχους της. Στο άκουσμα αυτής της φήμης η Κέιτ ανταπάντησε: «Πολύ θα το ήθελε!». Και συνέχισε: «Τους τοίχους του παιδικού μου δωματίου κοσμούσαν αφίσες του μοντέλου της Levi’s», είπε η Κέιτ, ενώ ο Ουίλιαμ αστειευόμενος δήλωσε: «Προφανώς ήμουν εγώ το μοντέλο της Levi’s».

14. Η οικογένεια Μίντλετον είχε μετακομίσει στην Ιορδανία για δύο χρόνια, όταν η “Birtish Airways” μετέθεσε εκεί τον Μάικλ, τον πατέρα της Κέιτ. Η δίχρονη,τότε, Κέιτ είχε πάει σε αγγλικό νηπιαγωγείο.

15. Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε όταν ήταν ακόμη και οι δύο πολύ μικροί. Η 10χρονη τότε Κέιτ είχε παρακολουθήσει έναν αγώνα χόκεϊ του 9χρονου Ουίλιαμ.

16. Όπως η κάθε εκλεπτυσμένη Βρετανίδα, η Κέιτ είναι φυσική καστανή.

17. Είναι η μοναδική Μίντλετον που δεν βγάζει χρήματα από τις εκδηλώσεις. Οι γονείς της ίδρυσαν την on line εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων «Party Pieces», η αδερφή της, Πίππα, το online περιοδικό «The Party Times» και ο αδερφός της, Τζέιμς, διευθύνει την εταιρία «Cake Kick Company», η οποία πουλά είδη παρασκευής και διακόσμησης για γλυκά και τούρτες.

18. Εκτός από εταιρία catering, η Κέιτ εργάστηκε το 2006 και ως προμηθεύτρια αξεσουάρ για την εταιρία «Jigsaw», της οποίας οι ιδιοκτήτες ήταν οικογενειακοί φίλοι των γονιών της.

19. Η Κέιτ λατρεύει τα καπέλα.

20. Είναι από τις πιο ψηλές γυναίκες στην βασιλική οικογένεια. Έχει το ύψος που είχε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα και μοιράζεται μαζί της τον τίτλο της ψηλότερης στην οικογένεια.

21. Αν και βασιλικό ζευγάρι, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, μοιράζονται κάποιες συνήθειες των κοινών θνητών. Αποκαλούν ο ένας τον άλλον με χαϊδευτικά ονόματα. Αυτός την αποκαλεί «Babykins» κι εκείνη «Big Willie».

22. Με τόσα διαζύγια τα τελευταία χρόνια να ακολουθούν την βασιλική οικογένεια, έχουν οργιάσει οι φήμες που θέλουν την Κέιτ να είναι η πρώτη που θα υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

23. Η κοπέλα ξέρει τους κανόνες μιας σχέσης. Όταν το 2007, η σχέση της με τον Ουίλιαμ πέρασε μία κρίση, εκείνη του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο και χώρο.

24. Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας παντρεύεται μία κοπέλα της μεσοαστικής τάξης.

25. Το ζευγάρι έχει ήδη αποφασίσει τα ονόματα των παιδιών τους, Μάικλ αν είναι αγόρι και Σάρλοτ αν είναι κορίτσι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.