Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου: το τελευταίο αντίο

Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου συγκεντρώνει φίλους, θαυμαστές και όσους μεγάλωσαν με τα τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού. Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον “Ινδιάνο” Νίκο Παπάζογλου που έφυγε πρόωρα.

Ο Νίκος Παπαζόγλου έφυγε από τη ζωή Κυριακή των Βαϊων. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους και όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν ντροπαλό άνθρωπο με χαρισματική φωνή, αλλά και ψυχή.

Η είδηση του θανάτου του «Ινδιάνου» Νίκου Παπάζογλου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ άνθρωποι των τεχνών, που είχαν συνεργαστεί μαζί του, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Σωκράτης Μάλαμας, αναχώρησαν για την Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου θα γίνει Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα. Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές θα πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδοποιό.

Συγκλονισμένη με τον θάνατό του είναι η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά πριν από λίγο καιρό. «Ελπίζω ότι θα συναντηθούν (με τον πατέρα μου) και θα είναι καλά εκεί που είναι και οι δύο», δήλωσε η Ναταλί Ρασούλη.

Από τα γνήσια παιδιά της Μακεδονίας ο Νίκος Παπάζογλου, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης. Από εκεί ξεκινά τη συστηματική του απασχόληση με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Σε ένα μικρό στούντιο γράφει τα πρώτα του τραγούδια και κάποια από αυτά τραγουδιούνται από τον Πασχάλη, τον οποίο αντικατέστησε στους OLYMPIANS για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία!Οι αρχές της δεκαετίας του ’70 τον βρίσκουν στο Aachen της Γερμανίας με το Σαλονικιώτικο συγκρότημα ZEALOT (ΖΗΛΩΤΗΣ). Κάνει προσπάθειες να προωθήσει τη δουλειά του στον ευρωπαϊκό χώρο και ηχογραφεί κάποια κομμάτια στο Μιλάνο.

Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη το 1976. Το 1977 συμμετέχει στην παράσταση “Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια”, γεγονός που τον φέρνει σε επαφή με τους Διονύση Σαββόπουλο και Μανώλη Ρασούλη. Με αφορμή αυτή την παράσταση κυκλοφορεί ο ομώτιτλος δίσκος στον οποίο επίσης συμμετείχε.

Δυο χρόνια μετά, οι τρεις τους και ο Νίκος Ξυδάκης δημιουργούν αυτό που έμελλε να αφήσει σφραγίδα στη νεοελληνική μουσική σκηνή, το δίσκο “Η εκδίκηση της Γυφτιάς” με την χαμογελαστή εικόνα του Νίκου σε πρώτο πλάνο.

Διαβάστε τη βιογραφία του Νίκου Παπάζογλου και τα τελευταία λόγια του Νίκου Παπάζογλου για τον καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!