Από τι πέθανε ο Νίκος Παπάζογλου, βιογραφικό

Μεγάλη απώλεια για το ελληνικό τραγούδι ο θάνατος του Νίκου Παπάζογλου. Από τι πέθανε ο Νίκος Παπάζογλου και ποιο το πλούσιο βιογραφικό του;

Ο Νίκος Παπάζογλου πέθανε σε ηλικία 63 ετών μετά την άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Όλοι όσοι μεγάλωσαν με τα τραγούδια του ένιωσαν λύπη στο άκουσμα του θανάτου του.

Ο Νίκος Παπάζογλου νοσηλευόταν στο “Διαβαλκανικό Κέντρο” από όπου έφυγε πριν από λίγες ημέρες για το σπίτι του. Ο αγαπημένος τραγουδιστής έδωσε μάχη με τον καρκίνο και έκανε πολλές χημειοθεραπείες, αλλά τελικά δεν άντεξε. Διαβάστε τα τελευταία λόγια του Νίκου Παπάζογλου για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.

Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot), ο Νίκος Παπάζογλου επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας. Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων.

Το 1976, τραγουδώντας στους “Αχαρνής” του Διονύση Σαββόπουλου, ο Νίκος Παπάζογλου συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η “καλή παρέα” (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο “Η Εκδίκηση της Γυφτιάς” στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Στο βιογραφικό του Νίκου Παπάζογλου υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι δίσκοι, όπως “Τα Δήθεν” και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο “Χαράτσι” που προτείνει ένα “είδος μεικτό και μόνιμο”. Ακολουθεί το “Μέσω Νεφών” το 1986, τα “Σύνεργα” το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η “Επιτόπιος Ηχογράφησις” στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα” -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το “Μά’ϊσσα Σελήνη”.

Την ημέρα της κυκλοφορίας της “Μάγισσας σελήνης”, ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η “Νοσταλγός”.

Διαβάστε τη μάχη του Νίκου Παπάζογλου με τον καρκίνο και από τι πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!