Ένοχος ο Ψωμιάδης, εγκαταλείπει την πολιτική. Θρήνος

Μεγάλη απώλεια για τον πολιτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός οτι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τίθεται σε διαθεσιμότητα μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Τον θρήνο του εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπέρβαση καθήκοντος. Κατά τον ισχύοντα νόμο ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Επικεφαλής θα τεθεί κάποιος αιρετός από την παράταξή του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων, έπειτα από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα. Ως νομάρχης, τότε, ο Ψωμιάδης είχε μειώσει τα πρόστιμα από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου νόθευε τα καύσιμα κατ’ εξακολούθηση και μέσα στο πρατήριό του λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού και νοθείας πετρελαίου θέρμανσης.

«Έδρασα καθ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου» είχε τονίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του. «Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας» συμπλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης αλλά δεν γλίτωσε τον «βαρύ πέλεκυ» της δικαιοσύνης.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα αλλά και οι βουλευτές του κόμματος δεν έχουν προβεί σε δηλώσεις ή σχόλια για την δικαστική αυτή απόφαση.

Μόνον ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στο Zougla Radio άφησε σαφέστατες αιχμές για την απόφαση των δικαστών επισημαίνοντας πώς δεν έλαβαν υπ’όψιν τους πώς λίγους μόνον μήνες πριν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 53%. Πρόσθεσε δε ο κ. Καρατζαφέρης πώς οι ψηφοφόροι οι οποίοι επέλεξαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν πλήρως ενήμεροι για την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περιφερειάρχης και άρα ως πολίτες τοποθετήθηκαν. Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα υπενθύμισε μία ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, « Μόνος ένορκος ο λαός».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σοκαρισμένος, αν και του εζητήθη, δεν προέβη μέχρι στιγμής σε δήλωση για την δικαστική απόφαση του Εφετείου. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ωστόσο άφησε μία επί πλέον αιχμή κατά του προέδρους της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας πώς αν και ο ίδιος παρενέβη για να στηρίξει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έπραξε το ίδιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το πρόσφατο καρφί του Ψωμιάδη για το Σαμαρά.

Κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η περιπέτεια αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα τον ωφελήσει πολιτικά, καθώς τον καθιστά ήρωα στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Αντίθετα, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη άφησαν ακόμη και υπονοούμενα για «πρώιμο τέλος της πολιτικής καριέρας του Παναγιώτη Ψωμιάδη».

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης κλαίνε σιωπηλά το πρόωρο τέλος ενός μεγάλου πολιτικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.