Πανελλήνιες εξετάσεις 2011: ξαφνικό ζήτημα ακύρωσης

“Χωρίς καμία εξήγηση και λογική αιτιολόγηση, μειώνουν, σε αντίθεση με τα λεγόμενά τους, το σχολικό έτος κατά μία εβδομάδα, επισπεύδουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011, δημιουργώντας ακόμη και ζητήματα εγκυρότητας των εξετάσεων” ανέφερε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε πως “όλα πλέον πρέπει να τα περιμένουμε και τίποτα δεν μας εκπλήσσει με το Υπουργείο Παιδείας και την προχειρότητα που επικρατεί εκεί”.

“Στις 8 Μαρτίου, η Υπουργός Παιδείας, σε τηλεοπτικό κανάλι, δήλωνε ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2011 θα διενεργηθούν το δεύτερο μισό του Μαΐου και ότι θα μπει τέλος στη συνήθεια των τελευταίων ετών να τελειώνουν τα μαθήματα τόσο νωρίς. Μάλιστα ενόψει των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με τις συγχωνεύσεις, η ίδια η Υπουργός απειλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι θα γίνουν μαθήματα και τα Σαββατοκύριακα εφόσον συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 5 Απριλίου, το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι οι Πανελλαδικές 2011 θα ξεκινήσουν στις 12 Μαΐου, δηλαδή νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά”, γεγονός που κατά τον ίδιο δημιουργεί “καχυποψία και αβεβαιότητα, καθώς είναι ανέτοιμοι. Έχουν βαλτώσει τα μηχανογραφικά δελτία των εξετάσεων”.

Ακόμη, ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τροπολογία και διαδικασίες εξπρές για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και τη λήψη απολυτήριου χωρίς Πανελλαδικές.

“Δεν έχουν ακόμη ορίσει τις Λυκειακές Επιτροπές των εξετάσεων. Μειώνουν κατά 45% τα εξεταστικά κέντρα. Δεν έχουν καθορίσει βαθμολογητές και βαθμολογικά κέντρα. Ανακοινώνουν το τραγελαφικό όσο και μοναδικό: Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών Λυκείων το πρωί.

Και μέσα σε ένα πρωτοφανές και μεγαλειώδες αλαλούμ δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και αβεβαιότητας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά και τη φημολογία ότι η κυβέρνηση βλέπει γρήγορα εκλογές και δεν τους βγαίνουν οι ημερομηνίες. Επιτέλους λίγη υπευθυνότητα δε βλάπτει”, κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.