Στέλλα Ακουμιανάκη: μυστήριο με θάνατο 15χρονης [video]

Συγκίνηση προκαλεί ο θάνατος της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υποερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ όλο και περισσότεροι κάνουν λόγο για ιατρικό λάθος. Τι ακριβώς συμβαίνει;

«Κάθε τέλος είναι μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση! Καλό ταξίδι!»

«Ο προορισμός του ανθρώπου είναι ένας αγώνας δρόμου… Γεννιέται, τρέχει και μετά από χρόνια φτάνει στο τέλος του τερματισμού… Το Στελιώ έφυγε από την αφετηρία αλλά βιάστηκε να τερματίσει. Δεν έπρεπε να φτάσεις τόσο νωρίς στο τέρμα, τουλάχιστον δίνε κουράγιο στους δικούς σου… πρωταθλήτριά μας, Στέλλα αστέρι, Στέλλα των αστεριών»

«Κλείσε τα μάτια άγγελε, κλείστα και ξεκουράσου γιατί έχεις δρόμο δύσκολο να διαβείς μπροστά σου. Να είσαι καλά εκεί ψηλά. Θα είσαι μες στην καρδιά μας και αν θελήσεις να μας δεις έλα στα όνειρά μας…»

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα-σχόλια που έχουν αναρτήσει μικροί και μεγάλοι σε ένα group που δημιουργήθηκε για την 15χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη που την Κυριακή του Πάσχα έχασε την ζωή της από υπερβολική κατανάλωση αλκόολ, με τίτλο «Στέλλα έφυγες αλλά σε αγαπάμε ακόμα».

Σε αυτό το group το οποίο μέχρι στιγμής μετρά 2.850 άτομα, αριθμός που ανεβαίνει από λεπτό σε λεπτό, πολλοί είναι αυτοί που συγκλονισμένοι από τον αναπάντεχο και άδικο θάνατο της ανήλικης ξανθιάς κοπέλας, της εύχονται «Καλό Ταξίδι».

Άλλοι πάλι είναι αγανακτισμένοι με το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε η Στέλλα, με τους γιατρούς ακόμα και με τα μπαρ στα οποία αν και απαγορεύεται, σερβίρεται αλκοόλ σε ανήλικα παιδιά.

Όλοι αναζητούν τις ευθύνες που αυτό το αγγελούδι έφυγε από την ζωή τόσο αναπάντεχα. Τα ερωτήματα πολλά και το ΓΙΑΤΙ είναι τόσο εκκωφαντικό στα αυτιά όλων μας.

«Για μια πολυαγαπημένη φίλη μας που έφυγε πάρα πολύ νωρίς και πολύ άδικα. Στέλλα άγγελέ μας λείπεις ήδη και σε αγαπάμε! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» γράφει το μήνυμα μιας φίλης της.

Δείτε βίντεο για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη:

Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του «Αυλαία Club» εξέδωσαν ανακοίνωση, μετά το περιστατικό, στην οποία αναφέρεται:

«Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του ΑΥΛΑΙΑ CLUB θα ήθελαν αρχικά να εκφράσουν την οδύνη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της Στέλλας Ακουμιανάκη, για την απώλεια του παιδιού τους. Από την άλλη μεριά πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ’ όλη αυτή την παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ΑΥΛΑΙΑ CLUB σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ. Εμείς από την πλευρά μας θα εκθέσουμε τα γεγονότα που μας αφορούν και που γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

Η Στέλλα με δύο ακόμη άτομα έφτασε στο ΑΥΛΑΙΑ CLUB στις 2.20 τα ξημερώματα και αποχώρησε στις 3.00, ήπιε ένα ποτό, συγκεκριμένα βότκα λεμονάδα ενώ ένας εκ των δύο ήπιε μια μπύρα. Έφυγαν από το μαγαζί χωρίς να δώσουν δείγματα μέθης και σε καμιά περίπτωση κανείς δεν έχασε τις αισθήσεις του μέσα ή έξω από το κατάστημα. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ 3.00 που αποχώρησε από το ΑΥΛΑΙΑ έως τις 4.30 περίπου που βρέθηκε στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη.

Όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος και έχουν ελεγχθεί ήδη από την αστυνομία. Όσο αναφορά τα ποτά που σερβίρει το ΑΥΛΑΙΑ CLUB φέρουν τη σφραγίδα της DIAGEO HELLAS, (αντιπροσωπείες, αποκλειστικές εισαγωγές και χονδρικό εμπόριο οινοπνευματωδών ποτών ), αφού είμαστε από το 1998 επίσημος συνεργάτης της παραπάνω εταιρείας.

Η μόνη ευθύνη που μπορεί να μας καταλογισθεί είναι ότι αφήσαμε ανήλικο να μπει στο μαγαζί, γεγονός όμως που έγινε χωρίς να το αντιληφθούμε αρχικά, αλλά ούτε και κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, αφού συνοδευόταν από ενήλικα άτομα. Αυτή είναι η αλήθεια που μπορούμε εμείς με βεβαιότητα να πούμε. Για το τι έγινε πριν ή μετά είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Ελπίζουμε η αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση σύντομα και να δοθούν όλες οι απαντήσεις».

Η διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος υποστηρίζει, βάσει της έρευνας που έκανε, ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις: δηλαδή ότι στο παιδί παρασχέθηκε ορός και κρεβάτι όπου τοποθετήθηκε σε πλάγια θέση προκειμένου να αποφευχθεί αναρρόφηση υγρών. Υποστηρίζει επίσης ότι σε τακτά διαστήματα, μέχρι τις 9 περίπου το πρωί του Μ. Σαββάτου οπότε ουσιαστικά επήλθε καταστολή του αναπνευστικού συστήματος του παιδιού, τόσο η νοσοκόμα βάρδιας όσο και ο γιατρός-παθολόγος, επισκεπτόταν το μικρό κορίτσι και παρακολουθούσαν την πορεία της κατάστασης της υγείας του.

Για το περιστατικό έχει σχηματισθεί δικογραφία και η υπόθεση βρίσκεται στην φάση της προανάκρισης. Εύλογο ερώτημα όμως δημιουργείται και με το γεγονός της ενημέρωσης των γονέων της 15χρονης ότι το παιδί τους βρίσκεται στο Νοσοκομείο, με καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε ωρών και μόνον όταν πλέον η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Τέλος, οι φίλοι της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη κάνουν λόγο στις καταθέσεις τους στην αστυνομία για μικρή κατανάλωση ποτών, μόλις δύο ποτήρια την ίδια ώρα που ο ιατροδικαστής μιλάει για οξεία δηλητηρίαση από μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα της άτυχης νεαρής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.