Ποιο μεγάλο κανάλι ετοιμάζει μείωση μισθών-σοκ

Δεν είναι καλά τα νέα για τους φίλους δημοσιογράφους σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, καθώς η διοίκηση φέρεται έτοιμη για περαιτέρω μείωση μισθών. Για ποιο κανάλι πρόκειται και ποιες οι ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο;

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και όχι μόνο το Alter που παλεύει να μην κλείσει. Ανησυχία στους εργαζόμενους σκορπούν οι πληροφορίες οτι και άλλο μεγάλο κανάλι ετοιμάζει σημαντική μείωση μισθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το Star, η διοίκηση του οποίου αφήνει εντέχνως να διαρρεύσει ότι έχει ληφθεί απόφαση για μείωση αποδοχών της τάξης του 12% σε όλο το προσωπικό. Τα ποσοστά τηλεθέασης του καναλιού είναι σημαντικά μειωμένα, όπως και τα έσοδα.

Η μείωση μισθών στο Star -αν και απευχόμαστε να γίνει- θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους υψηλόμισθους, όπως η προηγούμενη. Το νέο πάντως κυκλοφορεί στους διαδρόμους του καναλιού.

Την ίδια στιγμή, το Mega φέρεται έτοιμο να μετακομίσει μερικά από τα τμήματα του στο κτίριο του Star στη Νέα Κηφισιά. Έτσι θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από το ενοίκιο που πληρώνει στο κτίριο της Μεσογείων. Τόσο στο Mega όσο και στο Star μεγαλομέτοχος είναι ο Βαρδονογιάννης, οπότε τα κανάλια θεωρούνται “αδελφά”.

Συνεργασία όμως ετοιμάζεται και στο αντίπαλο στρατόπεδο ΑΝΤ1-ALPHA, καθώς θέμα χρόνου θεωρείται η πρώτη συνεργασία τους. Ο Alpha και ο ΑΝΤ1 διαπιστώνοντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, έχουν ξεκινήσει να συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και την σύσταση ενός νέου ομίλου που θα συστεγάζονται τα δύο κανάλια. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο έχουν ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν, είναι σε πολύ καλό δρόμο, γεγονός που ευνόησε η παρουσία των δύο γερμανών στην κορυφή της διοίκησης των δύο καναλιών.

Ο Αλεξάντερ Χόλαντ του ΑΝΤ1 έχει άλλωστε φήμη ως “μετρ στις συγχωνεύσεις”. Το μόνο που απομένει είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Τηλέμαχου Χυτήρη που θα προβλέπει και θα ευνοεί τέτοιες συνέργειες. Έτσι θα είναι ανοιχτός ο δρόμος να ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες, αφού η οικονομική κρίση οδηγεί σε συρρίκνωση την αγορά και δεν αφήνει περιθώρια για μοναχικές προσπάθειες.

Πολλές οι αλλαγές στην τηλεόραση και η επιβίωση θα προέλθει μόνο μέσα από συνεργασίες και συγχωνεύσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.