Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Τετάρτη 25 Μαΐου, 18:00

Αστραπιαία διαδίδεται μέσω Facebook η συγκέντρωση “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα”. Τι θα γίνει και ποιοι οργανώνουν τη συγκέντρωση «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα»;

Δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκεντρώνει η ομάδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» που εμφανίστηκε πρόσφατα στο Facebook, ως αντίδραση στην οικονομική κρίση.

Αν όλα αυτά τα μέλη δώσουν το «παρών» στις διαδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, το Σύνταγμα, o Λευκός Πύργος και η Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα θα γίνουν σαν την Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί.

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Πολλά λέγονται και ακούγονται για την συγκέντρωση αυτή τις τελευταίες ώρες. Είναι ανάγκη να τονιστεί πως αύριο στις 6 η ώρα, στο Σύνταγμα θα λάβει χώρα μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε έιδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατίσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του. Ας δείξουμε λοιπόν ότι η σημερινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες, για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και παρατάξεις. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Πάτρα.

Σημείωση 1: Μερικοί ίσως προσπαθήσουν να μας αποπροσανατολίσουν σχετικά με την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της κινητοποίησής μας. Μην τους ακούτε, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα σε ΠΑΤΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ! Επίσης, να τονιστεί πως η κινητοποίηση αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού.

Σημείωση 2: Αυτή η εκδήλωση επαναδημιουργήθηκε από την αρχική που ξαφνικά ακυρώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους και δεν είμαι εγώ ο άρχικος δημιουργός. Το μόνο που χρείαζεται αυτή τη στιγμή είναι να διαδόσουμε την ιδέα της εκδήλωσης και τίποτα παραπάνω.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

1 Σχόλιο

  1. Καλημέρα

    Ευφυέστατοι εσείς που διοργανώσατε την 25-5-2011 και συγχρόνως έχετε κάτι από φυσική διαίσθηση και φυσικά αντανακλαστικά που όλα μαζί οδήγησαν στην επιτυχία της πρωτοβουλίας σας, ενώ παλιότερες άλλων προσπάθειες απέτυχαν. Τι να πώ, ίσως το θέλατε να πετύχει πάρα πάρα πολύ.
    Το ζήτημα είναι ότι εγώ θέλω να σας βοηθήσω σε επιτελικό επίπεδο με την δική μου ευφυΐα και τις δικές μου φυσικές αισθήσεις και συλλογιστικές διεργασίες. Με καίει από πολλά χρόνια μια άσβεστη επιθυμία να αλλάξουμε αυτόν τον χάλια πλανήτη και αυτή την χάλια χώρα. Θέλω διακαώς να επικρατήσουν το δίκιο και ένας αειφόρος ορθολογισμός που προκύπτει από την φυσική τάξη/αταξία πραγμάτων.
    Έχω καταφέρει να συλλογάμε έξω από τις ξύλινες πολιτικές και οικονομικές θεωρίες.
    Θεωρώ ότι το βασικό πολιτικό/οικονομικό ζήτημα της μέχρι τώρα ανθρώπινης ιστορίας είναι Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ σε βαθμό ψυχοπάθειας, για πολλούς μη ιάσιμης, των ισχυρών (κεφαλαιοκρατών, πολιτικών, και των εν τω λαώ κολαούζων τους, κλπ κοροϊδεμένων).

    Γνωρίζουμε, μια μικρή παρέα φίλων, τι κοινωνία ανθρώπων θέλουμε να φτιάξουμε, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει,βήμα στο βήμα. Μέ λίγα λόγια έχουμε αυτό το κάτι, ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ, που μπορεί να συπειρώσει όλη μα όλη την ανθρωπότητα, όλους τους αγανακτισμένους και θολωμένους της γης.

    Στο Σύνταγμα αλλοιώς ξεκινήσατε/με και αλλοιώς καταλήγει.
    Μετά από 5-6 ημέρες πήραν την κατάσταση στην κάτω πλατεία στα χέρια τους, πολιτικοί χώροι της εξωκοινοβουλευτικής και μικρής αριστεράς που που άρχισαν την λαϊκή συνέλευση και συνεχίζουν. Στον πάνω χώρο τις καθημερινές και συνέχεια από την πρώτη μέρα με την συλλογή υπογραφών για αντιμνημονιακό δημοψήφισμα κλπ, κυριάρχησαν οι ¨300 Έλληνες¨ που ακροδεξιίζουν με απόψεις εχθρικές για τους λαθρομετανάστες.

    Αυτό που εσείς ξεκινήσατε μάλλον εκφράζετε μαζικά πολύ μόνο τις κυριακές που έρχετε πρωτόβουλα και με φαντασία ένας κόσμος πολύς που απλά αντιστέκεται και το φωνάζει τώρα πια. Υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί ο κόσμος από λάθος επιλογές ή και παραλείψεις των λαϊκών συνελεύσεων.

    Θάθελα επαφή μαζί σας να γνωρισθούμε και να μοιρασθούμε
    απόψεις για τις προοπτικές.
    Καλή συνέχεια
    Μάνος
    F Έχω ασχοληθεί επιτυχώς με αγώνες για την διατήρηση των ανθρωπίνων αναγκών και δικαιωμάτων, έχω σπουδές στις ανθρωπιστικές επιστήμες, και μου αρέσει η κίνηση και η επίλυση προβλημάτων.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines