Τσουνάμι 100.000 Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα [φωτο]

Tσουνάμι εκατό χιλιάδων “Αγανακτισμένων” κατέκλυσε το Σύνταγμα. Δείτε πανοραμική φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου.

Τους 100.000 έφτασαν οι «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα” στο ραντεβού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που διαμαρτύρονται στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους.

«Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» ήταν το σύνθημα που μονοπώλησε την πλατεία Συντάγματος, ενώ υπήρχαν δεκάδες πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά, αλλά και μουσική από κρουστά. Συνθήματα ακούστηκαν και κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου προσωπικά που απαξίωσε τους «Αγανακτισμένους», ενώ το καινούργιο σύνθημα της ημέρας ήταν το «και ου και α, πού είναι τα λεφτά»

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων»: το πλήθος είχε ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.

Στην πλειοψηφία του το πλήθος αποτελείται από νέους, ενώ δεν λείπουν οι οικογενειάρχες που έσπευσαν στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τα μικρά παιδιά τους.

Δείτε δεξιά εντυπωσιακή πανοραμική φωτογραφία της πλατείας Συντάγματος γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής 29 Μαΐου (κλικ για μεγέθυνση).

Αργά το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος η καθιερωμένη λαϊκή συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα. Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει τον λόγο και να μιλήσει, ενώ μεταξύ των προτάσεων που ακούστηκαν είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας και η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο.

Όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα έφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και στο χώρο υπάρχει ιατρείο, ενώ οι σκηνές όσων διανυκτερεύουν στην πλατεία είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά.

Το διαδίκτυο και τα blogs με live καλύψεις και φωτογραφικό υλικό παίζουν τον πρώτο ρόλο στην ενημερωση και προβολή όσως συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας:

Την ίδια ώρα, «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν σε άλλα 60 σημεία της Ελλάδας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ακόμα 26 ευρωπαϊκές χώρες και 100 πόλεις. «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION» προσθέτοντας: «λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

Διαβάστε το πρώτο ψήφισμα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, την επίθεση του Πάγκαλου στους «Αγανακτισμένους» και την ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στους «Αγανακτισμένους».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.