Δείτε live κάλυψη της συγκέντρωσης «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα». Χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή σε μια αυθόρμητη συγκέντρωση που ξεκίνησε από το Facebook.

Μέσα σε λίγες ώρες διοργανώθηκε κάτι το μοναδικό και ο κόσμος ξεπέρασε τις 25.000 χιλιάδες στο Σύνταγμα. Δείτε βίντεο-φωτογραφίες από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

Νέοι και νέες πηγαίνουν συνεχώς στην πλατεία Συντάγματος, όλοι τους αγανακτισμένοι με την κατάσταση της χώρας μας.

Ειρηνική η διαδήλωση, ισχυρή η παρουσία των ΜΑΤ.

Στην πλειοψηφία ο κόσμος είναι νεαρός. Δεν ακούγεται κανένα κομματικό σύνθημα. Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε αν σκέφτεστε να πάτε τις επόμενες ώρες, μην διστάσετε.

«Ξυπνήσαμε» και «Ξυπνήσαμε ήρθε η ώρα να φύγετε» γράφουν τα πανό των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους Ισπανούς διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Μη φωνάζετε δυνατά, οι Έλληνες κοιμούνται».

Δείτε live κάλυψη από τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Συνταγμα:

Δείτε και δεύτερη ζωντανή κάλυψη από τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα live.

Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας. «Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» φώναζαν!

Δείτε φωτογραφίες από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα:

Μαζικές όμως όπως είναι οι συγκεντρώσεις και σε πολλά άλλα σημεία της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Θεσσαλονίκη. Οι «Αγανακτισμένοι» που έχουν δηλώσει ότι θα πάνε στον Λευκό Πύργο, είναι 23.477. Σε όλες τις περιπτώσεις η ώρα είναι η ίδια, 6 το απόγευμα:
Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο: Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη
Αγανακτισμένοι στο Σϋνταγμα: Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
Αγανακτισμένοι στην Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου Α
Αγανακτισμένοι στο Ηράκλειο: Πάρκο Γεωργιάδη
Αγανακτισμένοι στο Βόλο: παραλία, έξω από το συγκρότημα Παπαστράτος
Αγανακτισμένοι στην Καρδίτσα: Κεντρική Πλατεία
Αγανακτισμένοι στα Γιάννενα:
Αγανακτισμένοι στην Κέρκυρα: Πλατεία Δημαρχείου
Αγανακτισμένοι στη Λαμία: πλατεία Πάρκου
Αγανακτισμένοι στην Κεφαλονιά: πλατεία Αργοστολίου
Αγανακτισμένοι στη Λάρισα: κεντρική πλατεία
Αγανακτισμένοι στην Κομοτηνή: κεντρική πλατεία
Αγανακτισμένοι στα Χανιά: πλατεία Αγοράς
Αγανακτισμένοι στα Τρίκαλα: κεντρική πλατεία
Αγανακτισμένοι στον Πειραιά: πλατεία Κοραή
Αγανακτισμένοι στην Κοζάνη: κεντρική πλατεία, πλατεία Νίκης, ρολόι
Αγανακτισμένοι στην Άνδρο: Σταυροπέδα
Αγανακτιμένοι στην Πρέβεζα: Ρολόι

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Στο διαδίκτυο ακούγονται ήδη φωνές που κάνουν λόγο για συνέχιση της συγκέντρωσης και επανάληψη της κάθε μέρα στο ίδιο μέρος.

Δείτε φωτογραφίες-βίντεο του Fimes.gr από τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και ποιος οργανώνει τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.

127 Σχόλια

 1. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΖΑΝ 9 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΑΝ 9 ΦΟΡΕΣ, ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.

 2. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΑΜΕ, ΕΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΆΛΙΑ ΜΑΣ.

 3. ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Λίγο Πριν το Θούριο.
  A. ΓΕΝΙΚΑ
  1. Συνήθεις κανόνες δημοκρατίας (πχ δημοψήφισμα) φοβίζουν και δημιουργούν πανικό, αντί να λαμβάνονται ως βάση/πλεονέκτημα και για την όποια περαιτέρω διαπραγμάτευση και πορεία.
  2. Οι εταίροι μας, της ΕΕ εθελοτυφλούν:
  • οι μεν (εμείς, κλπ) από οικονομική αδυναμία (ανέχονται ,και ο λαός υπομένει) ,
  • οι δε (Γερμανία ) από εθνικιστικό οίστρο , και
  • μερικοί (Γαλλία – Ιταλία) με επιβολή των χρηματιστηριακών πιέσεων/βουλήσεων των “αγορών”(χαλκεύουν μακάρια τα δεσμά τους) .
  Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουμε την Ευρώπη των λαών, αλλά και ταυτόγχρονα διακηρύττουμε ότι δεν υπάρχουν «κεκτημένα δεινά» για τον Ελληνικό λαό. Σε όποια φάση παρουσιαστούν/ υπογραφούν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΙ ως ΝΟΜΙΜΑ και θα ανατραπούν.
  3. Η με την τελευταία συμφωνία (26-10-11) προγραμματιζόμενη διάσωση της χώρας, έως το +2020 θα την έχει μεταβάλλει σε ΔΟΡΑ, χωρίς ζωή, χωρίς Ελλάδα. Προτρέπουμε ΣΤΗ χρήση δημοψηφίσματος πριν την υπογραφή (τροποποίησης ή αλλαγής) βασικών συμφωνιών. Η προτεινόμενη/διαφαινόμενη διαδικασία (PSI- σύμβαση) είναι περιδίνηση θανάτου.
  4. Εδώ και ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΑ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, την ανάπτυξη , την ανεργία. Αποκατάσταση μισθών /συντάξεων για τα χαμηλά εισοδήματα και εκτεταμένες αλλαγές .
  Aδιάρθρωση χρέους: το τελικό εναπομείναν χρέος της χώρας αναγνωρίζεται το πολύ στα 30 δις Ε, και Ακόμη : Για την 1η κατοικία παγώνουν (τόκοι και δόσεις) τα δάνεια των ιδιωτών όσο διαρκεί η ύφεση και τουλάχιστον για μια 2ετία, και βέβαια η όποια τραπεζική διεκδίκηση .
  5. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η εσωτερική κρίση χωρίς εκτεταμένες αλλαγές: Τις όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες , οι μηχανισμοί (πολιτικοί και ανώτ. κρατικοί υπάλληλοι), με το νομικό πλαίσιο (πχ. στους περισσότερους νόμους είναι θεσμοθετημένη διαφθορά ή υπάρχει συγκαλυμμένη δυνητική διαπλοκή) και συνεπικουρούμενη με την έξωθεν χειραγώγησή τους, θα τις εκτρέψουν, παραμορφώσουν και αναστείλουν. (Ιστορικά όπου τα «κύτταρα?»= κόμματα διογκώθηκαν μετέτρεψαν το πολίτευμα σε δικτατορίες).
  6. Διαχωρισμός λειτουργιών κράτους. Η Βουλή θα νομοθετεί, και η κυβέρνηση θα εκτελεί Οι βουλευτές ψηφίζουν ελεύθερα χωρίς κομματική στράτευση. Οι υπουργοί να περιοριστούν στους 15 (+ 15 υφ), χωρίς την ιδιότητα του βουλευτή είτε διαχειριστή-υπαλλήλου εταιρείας (ή τράπεζας) είτε κόμματος, αυτές τις ιδιότητες και για πρωθυπουργό.

  ΥΓ.
  Μεσσίας* δεν υπάρχει, ….
  παρά μόνο η πίστη στα ιδανικά σου.

  * (όνομα για το διαδίκτυο)

 4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΤΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ
  .

 5. ΓΆΜΜΑ στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

  Αγαπητέ κ. SHAEUBLE,
  Απευθυνόμαστε σε σας , που και από λόγους λειτουργίας των οργάνων της ΕΕ έχετε σημαντική ευθύνη για το μέλλον της:

  1. Ως Υπουργός οικονομικών της χώρας σας, σας διαφεύγει το γεγονός ότι η άσκηση της πολιτικής ξεφεύγει από τα όρια της «μικρο-λογιστικής» και διειδύει «ανορθολογικά», σε κρίσιμες περιστάσεις, αποκαθιστώντας έτσι την ισορροπία στη συνέχιση της ζωής (εθνών και λαών).
  2. Αυτός ο «ιστορικός λόγος» της πολιτικής αντικατεστάθη από εσάς με τη Βουλιμία των «αγορών»: του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
  3. Η συμμαχία και προσπάθεια σας για την ισχυροποίηση των «αγορών» αποτελούν την αρχή συρρίκνωσης των παραγωγικών δυνάμεων, φέρνοντας κοντύτερα τη διάλυση , ενώ άλλοι οραματιστές και ηγετικές φυσιογνωμίες ήθελαν: την ενωμένη Ευρώπη.
  4. Ο Ελληνικός Λαός στις τελευταίες εκλογές έδειξε αυτό που φαίνεται δυσνόητο: « ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ».
  5. Πιστεύουμε ότι από εδώ ξεκινάει η Ευρώπη: των Εθνών, του Πολιτισμού , του Ανθρωποκεντρικού κάθε ιδεολογίας και ηθικής. Η όποια αστοχία με τις σημερινές αποφάσεις ( που έχετε ευθύνη) θα αποτελέσει παράγοντα συρρίκνωσης και παρακμής για ολόκληρο τον πλανήτη.
  6. Παρ όλο που λογιστικά είστε τελείως επαρκής , δείχνετε ακριβώς το αντίθετο πολιτικά. Σας ευχόμαστε να είστε πάντα καλά.
  ΥΓ.
  Μεσσίας* δεν υπάρχει, ….
  παρά μόνο η πίστη στα ιδανικά σου.

  * (όνομα για το διαδίκτυο)

 6. Είμαστε καταδικασμένοι εάν ο Λαός μας δεν πάψει να είναι πρόβατο των δύο Κομματικών Μαγαζιών τής ΝΔ και τού ΠΑΣΟΚ με τους Γερμανοτραφείς Πολιτικάντιδες που έχουν αυτά τα δύο και αδιαφορούν για τον Ελληνικό Λαό και τα ενδιαφέρει μόνο η Καρέκλα τους και το Ταμείο τους. Αυτά τα δύο Κόμματα ήταν ανίκανα να βάλουν τάξη στα οικονομικά των δύο Κομμάτων τους και σε αυτά ο ανεγκέφαλος Λαός μας δίνει την ψήφο του για να ρυθμίσουν την εξαθλίωση του μέχρι το έτος 2.042 όπως ήδη έχουν Σχεδιάσει ; “Ελεος πιά με την Βλακεία μας σαν Λαός. Δεν χρειάζεται Φιλοσοφία ούτε Πενεπιστημιακή Μόρφωση για να καταλάβει κάποιος ότι αυτά τα δύο Μαγαζάκια υπηρετούν συμφέρωντα των Βαρώνων της Πλουτοκρατίας και των ΜΜΕ και των Τραπεζιτών αφού οι Τράπεζες τα κρατούν στο χέρι αφού χρωστάνε από 200.000.000 Ευρώ. Ας κάνει ο κόσμος μία απλή αναζήτηση γιά να δεί ποιοί είναι απόφοιτοι τού Γερμανικού Κολλεγίου τής Αθήνας (να δεί γιά παράδειγμα ονόματα : Μπακογιάννη, Χριστοφοράκος), ας κάνει ο κόσμος μία απλή αναζήτηση γιά την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ να δεί ότι ανήκουν σε αυτήν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η Λέσχη Συνεδριάζει με Πολιτικούς και Βιομήχανους Πολυεθνικών και Μεγαλο-Δημοσιογράφους Παγκόσμια. Πρέπει ο κόσμος να μάθει να ψάχνει και να διάβάζει πολλά και να σκέπτεται το κάθε τι και κυρίως να μη ξεχνάει εύκολα. Εάν ο Λαός μας δεν πάψει να είναι πρόβατο των δύο Παρατάξεων τότε είμαστε χαμένοι όλοι και θα δούμε καταστάσεις πολλές.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΟ