Γιατί δεν μεταδίδονται ζωντανές εκπομπές στην τηλεόραση

Καμιά ζωντανή εκπομπή δεν μεταδίδεται σήμερα στην τηλεόραση. Γιατί δεν θα παίξει καμιά εκπομπή στα τηλεοπτικά κανάλια;

Στην αντεπίθεση περνούν σήμερα οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, υπό το βάρος των νέων κυβερνητικών μέτρων, της ακρίβειας και της ανεργίας. 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 11 Μαΐου έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν μια σειρά από συνδικάτα, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Η ενημέρωση περνάει στα χέρια σας.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις, το 40ωρο στο δημόσιο, τα εργασιακά, καθώς και οι νέες αλλαγές που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αναμένονται στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της 11ης Μαΐου:

Να ξεκινήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις μία εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, επιδιώκει η ΓΕΝΟΠ, συμμετέχοντας έτσι στη σημερινή γενική απεργία.

Παράλληλα, γιατροί και νοσηλευτές προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και του Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τη 1πμ έως τις 2μμ, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας για της ώρες αυτές.

Στην απεργία συμμετέχει και ο δημοσιογραφικός κλάδος, όπως αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων-μελών της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας είναι η υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων, η διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας, η απόρριψη των ατομικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και η λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και των συνταξιούχων.

Το δυναμικό παρόν στην πανελλαδική απεργία θα δώσουν όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες, και ξεκαθαρίζοντας ότι, δε θα παραμείνουν απαθείς απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση, που έχει στόχο τους δημοκρατικούς θεσμούς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, δημόσιες υπηρεσίες, ταμεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Ομοσπονδία Επιχειρησιακών Σωματείων Ιδιωτικών Καζίνο, αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), καθώς και οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι συνεχίζουν την 72ωρη απεργία τους.

Οι συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε ξεχωριστό συλλαλητήριο, στην Ομόνοια την ίδια ώρα.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις στα πλαίσια της γενικής απεργίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες της μεγάλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο, τις Σέρρες, την Ξάνθη και την Καβάλα.

Απεργία ΜΜΜ, Μετρό 11 Μαΐου. Με ειδικό τροποποιημένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ σήμερα, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία, διευκολύνοντας ωστόσο τη μεταφορά των απεργών.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24ωρη απεργία ΜΜΜ έχει ο ΟΣΕ και ο Προαστιακού (χωρίς Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως Αεροδρόμιο), ενώ οι υπόλοιπες αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν ως εξής:
– Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9.00 έως τις 21.00
– Τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν από τις 8.00 έως τις 22.00
– Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 10.00 έως τις 17.00
– Το Μετρό θα λειτουργήσει από τις 8.00 έως τη λήξη της βάρδιας

Τέλος, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στην 24ωρη απεργία, ενώ θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων από την Olympic Air και την Aegean Airlines, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (12.00-16.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Με τη συμμετοχή του tvxs.gr στη γενική πανελλαδική απεργία, η ενημέρωση περνά στα χέρια των αναγνωστών. Στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μεταφέρετε και σχολιάστε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.

0

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.