“Η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ, πάει σε νέο νομισμα”

Πανικός στην Αθήνα από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel οτι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ και πάει σε άλλο νόμισμα. Τι έλεγε το δημοσίευμα;

Πανικός και εκνευρισμός επικράτησε στην Αθήνα μετά από δημοσίευμα στην online έκδοση του Der Spiegel.

Συμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα πάει σε ένα νέο νόμισμα, με πιθανή την επιστροφή στη δραχμή.

Το δημοσίευμα μάλιστα έκανε λόγο για εσπευσμένες μυστικές επαφές του Eurogroup με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση απόψε στο Λουξεμβούργο, με σκοπό την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αιφνιδιάστηκε από το δημοσίευμα του Der Spiegel, καθώς έκανε πάνω από δύο ώρες για να το διαψεύσει.

Οι πρώτες διαψεύσεις ήρθαν πάντως από τη Γερμανική και Γαλλική πλευρά και όχι από την Ελληνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε όντως συνάντηση με το Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η οποία έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική. Έτσι δικαιολογείται και η ολιγωρία του ΥΠΟΙΚ να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για άλλη μια επίθεση στην ελληνική οικονομία από κερδοσκόπους που θέλουν να προκαλέσουν πανικό στους μικροκαταθέτες.

Διαβάστε την αλήθεια για χρεοκοπία Ελλάδας, επιστροφή στη δραχμή και ανυπόστατες φήμες οτι κόβουν δραχμές στο Νομισματοκοπείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.