Επεισόδια Αθήνα: κουκουλοφόροι, ΜΑΤ, κλειστοί δρόμοι [video]

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων και επεισοδίων. Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στην Αθήνα στις 11/5.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, καθώς άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να προκαλέσουν επεισόδια με ΜΑΤ στην Αθήνα.

Η πορεία για την απεργία της 11/5 ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως και την Ομονοια και κινήθηκε ειρηνικά μέσω της οδού Σταδίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στη Βουλή. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ έντονη και οι διαδηλωτές καταγγέλουν αυθαιρεσίες από την πλευρά των αστυνομικών.

Μετά τις μολότωφ εναντίνον των αστυνομικών δυνάμεων στη Βουλή, οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και ακολούθησαν τους δράστες στην Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήθηκαν σοβαρά επεισόδια στις αρχές της οδού και στους παρακείμενους δρόμους.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε από την πλατεία Συντάγματος προς την Πανεπιστημίου, ωστόσο νέα επεισόδια ξέσπασαν λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται με κουκουλοφόρους. Αναφορές κάνουν λόγω για προσαγωγές υπόπτων και τραυματισμό διαδηλωτών.

Κλειστές είναι:
– Πατησίων από το ύψος της Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια.
– Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα (Σύνταγμα- Χίλτον).
– Ακαδημίας
– Πανεπιστημίου (κλειστή από Χαρ. Τρικούπη)
– Σταδίου
– Αμαλίας
– Φιλελλήνων
– Πειραιώς (από Κολωνού προς Ομόνοια)

Επίσης μπλόκο είχαν στήσει στην 3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος της Ηπείρου, όπου δολοφονήθηκε χτες ο 44χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών από ληστές, κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 8 άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, κυρίως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στην Αθήνα στις 11 Μαΐου:

Δείτε τα επεισόδια για τη δολοφονία του πατέρα στο κέντρο από μετανάστες και φωτογραφίες σοκ από τα επεισόδια στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.