Ρεζίλι η Γερμανία: ανίκανη να διοργανώσει Εurovision

Μπορεί η Γερμανία να “παραδίδει” μαθήματα οργάνωσης στην Ευρώπη, αποδείχτηκε όμως ανίκανη να διοργανώσει μια σωστή Eurovision.

Πανευρωπαϊκώς ρεζίλι έγινε η Γερμανία, καθώς πολλές χώρες είχαν προβλήματα με τη μετάδοση του ημιτελικού της Eurovision 2011.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση διοργάνωσε συνέντευξη τύπου για να δοθούν όλες οι απαραίτητες επεξηγήσεις, η Γερμανία απέτυχε να διοργανώσει μια άρτια διοργάνωση. Διάφορα προβλήματα έλαβαν χώρα στον πρώτο ημιτελικό της Εurovision 2011.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον ημιτελικό της Eurovision έδωσαν στο Ντίσελντορφ οι υπεύθυνοι της EBU και του καναλιού NDR. Όπως επεσήμαναν, κάποιοι σχολιαστές -μεταξύ των οποίων και η δική μας, Μαρία Κοζάκου– αντιμετώπισαν προβλήματα με τον ήχο.

Ζητώντας συγνώμη, οι υπεύθυνοι του NDR και της EBU τόνισαν πως 20 λεπτά πριν ξεκινήσει ο ημιτελικός έγιναν δοκιμές και όλα ήταν καλά. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι σχολιαστές δεν είχαν καλό ήχο λόγω βλάβης στα ακουστικά τους, η αποκατάσταση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Πάντως, οι διοργανωτές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ποιές χώρες επηρεάστηκαν. Αρκέστηκαν μονάχα να πουν ότι η βλάβη παρατηρήθηκε σε 10 χώρες, οι σχολιαστές των οποίων αντιμετώπισαν πρόβλημα είτε για λίγα δευτερόλεπτα, είτε αρκετές φορές κατά την διάρκεια του σόου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ισπανία δεν άκουσε το νορβηγικό τραγούδι, οι σχολιαστές δεν είχαν καλό ήχο από την αρένα και το show διάρκεσε 10 λεπτά περισσότερο. Επισήμως, η απάντησή των Γερμανών είναι ότι ακόμη και η Ισπανία να είχε δώσει 12 πόντους στη Νορβηγία, η Stella θα παρέμενε και πάλι εκτός τελικού.

Σίγουρα, πάντως, μεταξύ των χωρών που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν και η Ελλάδα. «Πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν μερικά τεχνικά προβλήματα που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η ελληνίδα παρουσιάστρια, Μαρία Κοζάκου πριν εμφανιστεί στην σκηνή η Γεωργία.

Σημειώνουμε πάντως, οτι παρόμοια προβλήματα είχαν χρόνια να εμφανιστούν στη Eurovision, και απείχαν πολύ από την ποιότητα των διοργανώσεων σε Αθήνα, Ελσίνκι και Όσλο.

Δείτε την εκπληκτική εμφάνιση της Ελλάδας στoν ημιτελικό της Eurovision 2011, τα φερόμενα ως αναλυτικά αποτελέσματα της Eurovision 2011 και πώς ο Λούκας Γιώρκας σάρωσε το Ράδιο Αρβύλα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.