Καταθέσεις: πανικός με αναλήψεις ΑΤΜ τις τελευταίες ώρες

Μεγάλος αριθμός αναλήψεων καταθέσεων από ΑΤΜ γίνεται τις τελευταίες ώρες. Ποια η αλήθεια για την ασφάλεια των καταθέσεων;

Από την Παρασκευή το βράδυ, μετά την αποτυχία στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο κόσμος τρέχει στα ATM των τραπεζών και κάνει μαζικές αναλήψεις καταθέσεων υπό την πίεση πανικού.

Πληροφορίες λένε οτι σε όλες τις τράπεζες της χώρας, οι αναλήψεις καταθέσεων έχουν χτυπήσει κόκκινο, καθώς τα ΑΤΜ αδειάζουν το ένα μετά το άλλο.

Βάσει συγκεκριμένου νόμου, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τα γεμίζουν τα άδεια ΑΤΜ. Χαρακτηριστικά, στην Εθνική, τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, τις δυο τελευταίες ημέρες μπήκαν επιπρόσθετες βάρδιες για να γεμίζουν τα ΑΤΜ.

Τραπεζικά στελέχη απευθύνουν έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου να βγει κάποιος από την κυβέρνηση, είτε ο Πεταλωτής, είτε ο Παπακωνσταντίνου, είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να καθησυχάσει τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι οτι οι τραπεζικές καταθέσεις δεν κινδυνεύουν ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας, καθώς καλύπτονται από την εγγύηση 100.000 ευρώ ανά καταθέτη, ανά λογαριασμό. Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) μάλιστα, που εγγυάται τις καταθέσεις, έχει αποθεματικά που υπερκαλύπτουν το σύνολο των καταθέσεων στην Ελλάδα.

Ο πανικός είναι προϊόν παραπληροφόρησης, λειτουργεί προς όφελος των κερδοσκόπων που ποντάρουν στην αποσταθεροποίηση του συστήματος και σίγουρα όχι προς όφελος των καταθετών. Ψυχραιμία.

Διαβάστε την αλήθεια για καταθέσεις-χρεοκοπία-πτώχευση και αν κινδυνεύουν οι καταθέσεις από χρεοκοπία-αναδιάρθρωση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.