Κινδυνεύουν οι καταθέσεις από χρεοκοπία-αναδιάρθρωση;

Οι περισσότεροι Έλληνες αγωνιούν για τις καταθέσεις τους. Κινδυνεύουν οι καταθέσεις από χρεοκοπία-πτώχευση-αναδιάρθρωση χρέους; Η αλήθεια.

Δύο μέρες μετά τη δήλωση βόμβα του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος είπε οτι εάν δεν λάβουμε την πέμτπη δόση του δανείου η χώρα θα κηρύξει στάση πληρωμών, φούντωσε η ανησυχία των καταθετών για καταθέσεις-χρεοκοπία.

Χαρακτηριστική είναι η περίτπωση του νεαρού Αντώνη ο οποίος είναι από την Κύπρο και έχει επιχειρηση τα τελευταία χρόνιαστην Αθήνα. Όπως δήλωσε “εγώ τα χρήματά μου τα έστειλα στην Κύπρο γιατί στην Ελλάδα δεν είναι ασφαλή και όλοι οι φίλοι μου τα έστειλαν στην Κύπρο”.

Ο κύριος Δημήτρης, ένας ηλικιωμένος κύριος, δήλωσε “εγώ νομίζω πως οι καταθέσεις μας κινδυνεύουν και σκοπεύω να τα βγάλω”.

Χθες και σήμερα οι καταθέτες προσέρχονται στα γκισέ προβληματισμένοι για το εάν θα πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους ή όχι. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι τους καθησυχάζουν και φεύγουν δίχως να κάνουν αναλήψεις σημαντικών ποσών ή να κλείσουν τους λογαριασμούς τους. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα το κάνουν τις επόμενες μέρες ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τραπεζικά στελέχη επιβεβαίωσαν την ανησυχία του κόσμου, διαβεβαιώσαν όμως πως οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν. Παρ’ όλα αυτά, οι μεγαλοκαταθέτες έχουν στείλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που δεν βοηθά την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε την αλήθεια για καταθέσεις-χρεοκοπία-πτώχευση και αν οι καταθέσεις κινδυνεύουν στο άμεσο μέλλον.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.