Οι δύσκολες ώρες του Λορέντζο Καρριέρε, γιου της Ματούλας

Ο Λορέντζο Καρριέρε ως νεαρός υπήρξε ανήσυχος και αυθόρμητος. Πολλές φορές αψηφούσε τους κινδύνους και γι’ αυτό τον λόγο δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνεψε η ζωή του.

«Όταν είσαι νέος δεν αναγνωρίζεις τον κίνδυνο, δεν μασάς, δεν ξέρεις. Κάποια στιγμή πέρασα μια πολύ βαριά ασθένεια, την οποία αντιμετώπισα και ξεπέρασα». Ο Λορέντζο υπέφερε από μυνηγκοκοκκίτιδα, μια ασθένεια από την οποία έχουν γλιτώσει στην Ελλάδα μόνο τρεις άνθρωποι. «Αυτό που μου συνέβη άλλαξε τη ζωή μου ουσιαστικά. Αγάπησα τον εαυτό μου και δεν το είχα πια πεταμένο, απέκτησα αντίληψη των πραγμάτων , κατάλαβα ότι δεν υπάρχουν δεδομένα στη ζωή μας»

Ο Λορέντζο Καρριέρε έχει κάνει πολλές αλλαγές στην ζωή του. Όταν τον γνωρίσαμε αρκετοί πίστευαν πως δεν ήταν από τους ανθρώπους που θα έκαναν εύκολα οικογένεια ή θα πήγαιναν στην εκκλησία. Όπως όλα δείχνουν ο Λορέντζο απέδειξε πόσο ανατρεπτικός είναι.

Πιστεύεις στον Θεό;
«Πιστεύω ότι κάτι υπάρχει. Πηγαίνω στην εκκλησία- όχι από την άποψη της θρησκείας- επειδή με χαλαρώνει, με κάνει και αδειάζω. Με ηρεμεί»

Έπειτα από αρκετά χρόνια σιωπής, ο 36χρονος μουσικός και παρουσιαστής μιλάει για όλα όσα του άλλαξαν τη ζωή του τον τελευταίο καιρό.

Θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο, εκτός από μουσική;
Έχω κάνει πάρα πολλά επαγγέλματα στη ζωή μου: έχω δουλέψει βράδυ, σε κεραμοσκεπές, delivery, κούριερ, σε οικοδομές, πάρα πολλά – και καλά και κακά. Κάποια στιγμή –όπως, φαντάζομαι, και πολλοί άλλοι– δεν ήμουν και ο καλύτερος άνθρωπος. Απλά, έχω αποφασίσει πια όλα τα αρνητικά να τα αφήσω πίσω μου και να κοιτάζω μόνο μπροστά. Έμαθα από αυτά.

Φανταζόσουν ποτέ τον εαυτό σου πατέρα δύο παιδιών και σύζυγο;
Όχι. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Απλά, όταν σου έρχεται αυτό το πράγμα, θεωρώ ότι είναι το απόλυτο, δεν υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή, είναι σαν να γίνεται μία τομή στο πριν και το μετά. Από τη μέρα που γνώρισα την Έλενα και στη συνέχεια γεννήθηκε ο πρώτος μας γιος, η ζωή μου άλλαξε ουσιαστικά. Ο μεγάλος μας γιος, ο Αλεσάντρο, είναι ήδη 5 χρόνων και ο Ρομπέρτο θα γίνει 3 ετών το Σεπτέμβριο. Μόλις, λοιπόν, παίρνεις στα χέρια σου αυτό το μικρό πλασματάκι, το παιδί σου, ό,τι κι αν έχεις κάνει στη ζωή σου προηγουμένως δεν έχει πλέον καμία ουσία.

Η σχέση σου με τη σύζυγό σου, Έλενα Κατραβά, έχει αλλάξει μετά τη γέννηση των δύο σας αγοριών;
Η γυναίκα μου είναι η γυναίκα μου. Σε αυτήν οφείλεται, άλλωστε, η δημιουργία της ίδιας της ζωής.

Έζησες ποτέ πολύ φτωχικά;
Ναι. Χωρίς μία δραχμή στην τσέπη. Γενικά, με τα λεφτά δεν είχα και δεν έχω καλή σχέση. Δεν πιστεύω ότι τα λεφτά είναι η ουσία της ζωής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.