Ποια νοσοκομεία της Ελλάδας κλείνουν

Πάτρα, Τρίπολη, Αθήνα, Κύμη, Κάρυστος, Καλάβρυτα είναι μερικές μόνο από τις πολεις στις οποίες νοσοκομεία θα κλείσουν ή θα αλλάξουν χρήση.

Αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας και με κλείσιμο νοσοκομείων επειχειρεί το Υπουργείο Υγείας.

«Λουκέτο» στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, το οποίο μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, το Ψυχιατρικό της Τρίπολης, που κλείνει στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης και το Νοσημάτων Θώρακος «Αγιος Λουκάς» και αλλαγή χρήσης στα νοσοκομεία Κύμης, Καρύστου, Καλαβρύτων, Κρεστένων και Ληξουρίου πρότεινε η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής υπό τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο.

Σε 4 κύκλους τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε Στερεά και Θεσσαλία

Σύμφωνα με την πρόταση της «επιτροπής Λιαρόπουλου», τα 14 νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται σε 4 κύκλους. Στον πρώτο κύκλο, επικεφαλής είναι το Πανεπιστημιακό της Λάρισας και συμπεριλαμβάνονται το Γενικό Λάρισας, το 404 Στρατιωτικό Λάρισας (υπό προϋποθέσεις) και τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Στο δεύτερο κύκλο βρίσκεται αυτόνομα το νοσοκομείο του Βόλου, ενώ στον τρίτο κύκλο ανήκουν τα νοσοκομεία της Λαμίας (ως επικεφαλής), της Άμφισσας και του Καρπενησίου. Στον τέταρτο και τελευταίο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης.

Δύο ομάδες κύκλων στην Πελοπόννησο: Δύο ομάδες κύκλων δημιουργούνται, εξάλλου, στην 6ης Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Α’ ομάδα (Δυτική Ελλάδα) με έδρα το Πανεπιστημιακό του Ρίου. Στο πρώτο κύκλο, επικεφαλής είναι το Πανεπιστημιακό του Ρίου και συμπεριλαμβάνονται τα νοσοκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων. Στον δεύτερο κύκλο, ανήκουν τα νοσοκομεία «Άγιος Ανδρέας» (επικεφαλής), Κεφαλληνίας, Ληξουρίου και Ζακύνθου. Στον τρίτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Πύργου και ανήκουν τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων (το οποίο γίνεται Κέντρο Υγείας). Στον τέταρτο και τελευταίο κύκλο ανήκουν τα νοσοκομεία Αγρινίου (επικεφαλής) και Μεσολογγίου.

Β’ ομάδα (Πελοπόννησος) με έδρα το Νοσοκομείο της Τρίπολης. Στον πρώτο κύκλο, ανήκουν τα νοσοκομεία Τρίπολης (επικεφαλής), Σπάρτης και Μολάων. Στο δεύτερο κύκλο, ανήκουν τα νοσοκομεία Καλαμάτας (επικεφαλής) και Κυπαρισσίας. Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Κορίνθου (επικεφαλής), Άργους και Ναυπλίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.