Πανελλήνιες 2011: μαθήματα με θέματα ιδιαίτερης δυσκολίας

Σε ποια μαθήματα αναμένονται θέματα αυξημένης δυσκολίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2011 σύμφωνα με “γραμμή” που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας;

Ιδιαίτερης δυσκολίας, ευκρινή, χωρίς ασάφειες και λάθη και εντός της διδαχθείσας ύλης θα είναι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2011, μετά από σχετική «γραμμή» που έδωσε στους εξεταστές το υπουργείο Παιδείας.

Η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕΕ) για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2011, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει στροφή 180 μοιρών λόγω του ενδοσχολικού απολυτηρίου. Έτσι, θα αυξηθεί σημαντικά η δυσκολία των θεμάτων, καθώς μέχρι σήμερα τα δύο πρώτα θέματα ήταν πάντα υπέρ των αδυνάτων, ώστε να παίρνουν όλοι το απολυτήριο.

Στόχος των φετινών θεμάτων θα είναι να μην κατρακυλήσουν οι βάσεις και να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση βαθμολογιών στις υψηλές κλίμακες από 18 μέχρι και 20.

Εκτός από τις οδηγίες για δύσκολα θέματα, «παγίδες» κρύβουν το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο αριθμός των εισακτέων, που αναμένεται να βρεθεί κοντά στις 82.000 και το ότι δεν έχει δοθεί το μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων

Κατά την εφημερίδα, η καθυστέρηση στα μηχανογραφικά οφείλεται στο ότι θα «κοπούν» αρκετά χαμηλόβαθμα ΤΕΙ, ενώ οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα δελτία τους μόνο ηλεκτρονικά και σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Αυξημένης δυσκολίας θέματα αναμένονται στα εξής μαθήματα

1ο Επιστημονικό πεδίο: Αρχαία Ελληνικά και Ιστορία

2ο Επιστημονικό πεδίο: Μαθηματικά και Φυσική

3ο Επιστημονικό πεδίο: Βιολογία και Χημεία

4ο Επιστημονικό πεδίο: Μαθηματικά και Φυσική

5ο Επιστημονικό πεδίο: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Στοιχεία Στατιστικής

Από την νέα χρονιά καταργείται το 10%, δηλαδή οι υποψήφιοι που διεκδικούν θέσεις με βάση την βαθμολογία παλαιότερων ετών, ενώ ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών αλλάζει. Πλέον, θα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός των θέσεων σε κάθε σχολή.

Οι Πανελλήνιες 2011 ξεκινούν στις 12 Μαΐου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις Πανελλαδικές 2011 και την απειλή για αναβολή στις Πανελλήνιες 2011 λόγω απεργίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.