Πανελλήνιες 2011: Διαρροή θεμάτων με μαζικό SMS

Σάλος με διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες 2011 με αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Ποια μαθήματα αφορά η διαρροή θεμάτων;

H διαρροή θεμάτων αφορά τα μαθήματα ΑΟΔΕ και Φυσικής Κατεύθυνσης. Μάλιστα το θέμα διερευνά ήδη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της κυρίας Ελένης Ράικου.

Το μάθημα εξεταζόταν στις 18 Μαϊου. Στις 9 και μισή το πρωί τα θέματα είχαν αναρτηθεί στο υπουργείο Παιδείας. Μισή ώρα αργότερα φροντιστήριο της Αθήνας έστειλε μαζικό μήνυμα σε 300 μαθητές με τις απαντήσεις των ερωτήσεων (ήταν σε μορφή “σωστό” και “λάθος”).

Μαθητής που εξεταζόταν σε Λύκειο της περιοχής του Γαλατσίου – ήταν ανάμεσα στους 300 που έλαβαν το μήνυμα – ζητησε να πάει τουαλέτα. Είχε πάρει μαζί του το κινητό τηλέφωνο και συνελήφθη επ΄αυτοφόρω από τους εξεταστές και έτσι έγινε γνωστή η διαρροή.

Ερευνάται απο το Υπουργείο Παιδείας το πώς το φροντιστήριο υπέκλεψε τα θέματα και εάν η διαρροή θεμάτων οφείλεται σε «κλοπή» από τους κεντρικούς υπουλογιστές του.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για διαρροή θεμάτων σε μάθημα των Πανελλαδικών Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Την εισαγγελία ενημέρωσε ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε σε εξεταστικό κέντρο σε Λύκειο της Αθήνας με μαθητή να συλλαμβάνεται να έχει στο κινητό του τηλέφωνο τις απαντήσεις των θεμάτων.

Για το θέμα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ερευνά με τη σειρά του το γεγονός.

Διαβάστε θέματα-απαντήσεις των Πανελληνίων 2011 σε όλα τα μαθήματα και εκτιμήσεις για Βάσεις 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.