Γιατί ο Παπούλιας συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Αρχηγών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Έντονες διαβουλεύσεις για να παραστατούν όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ, ο Κάρολος Παπούλιας κινεί διαδικασίες για έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία αυτής της πληροφορίας, κυκλοφόρησαν φήμες για οικουμενική κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Δεν αποκλείεται ο Κάρολος Παπούλιας να θίξει και το συνταγματικό θέμα του δημοψηφίσματος.

Ο Παπούλιας έχει κάνει πολλές φορές δηλώσεις για την ανάγκη συναίνεσης και φαίνεται οτι τώρα περνά σε πράξεις με βάση τις αρμοδιότητες που του δίνει το Σύνταγμα.

Η κίνηση Παπούλια για έκτακτο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών φέρεται να είναι σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Το Συμβούλιο θα πραγματοιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι.

Την παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια ζητούσαν και πολλοί διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και ο Πρόεδρος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Η απάντηση των κομμάτων αναμένεται, αν και θα ήταν εξαιρετικά άκομψο κάποιος να αρνηθεί αυτήν την πρόσκληση.

Διαβάστε αν ένα δημοψήφισμα για το μνημόνιο είναι συνταγματικό ή όχι και τη συνεννόηση Δαμανάκη-Παπανδρέου για τις δηλώσεις εξόδου Ελλάδας από το ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.