Στρος Καν: ερωτηματικά, καμαριέρα, παγίδα [video]

Ποια τα ερωτηματικά πίσω από τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν; Τι δεν “κολλάει” στην όλη ιστορία;

Πώς γίνεται, ιδιαίτερα σε µια σουίτα του ξενοδοχείου όπου διαµένει ένα τόσο σηµαντικό πρόσωπο όπως ο Ντοµινίκ Στρος Καν, η καµαριέρα να µπει χωρίς να χτυπήσει την πόρτα ή χωρίς να έχει βεβαιωθεί τσεκάροντας µε τη ρεσεψιόνότι ο ένοικος έχει φύγει; Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Sofitel, µέσω του εκπροσώπου της Γιόργκε Τίτο, ανακοίνωσε ότι «η εργαζόµενη που έκανε την καταγγελία βρισκόταν µαζί µας επί τρία χρόνια και τόσο η δουλειά της όσο και η συµπεριφορά της έχει υπάρξει απολύτως ικανοποιητική».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία θα προχωρούσε σε έρευνα για την εργαζόµενη πουκατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση.

Η ΕΞΟΔΟΣ. Πώς έφυγε από το ξενοδοχείο ο Στρος-Καν αφού όπως κατέθεσε η καµαριέρα, µόλις βγήκε από το δωµάτιό του έσπευσε να περιγράψει την επίθεση στους συναδέλφους της, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνοµία;Εάν είχε κινητοποιηθεί η ασφάλεια τουξενοδοχείου, δεν έπρεπε να είχαν προσπαθήσει να καθυστερήσουν ή να εµποδίσουν την αναχώρηση του Στρος-Καν αφού υπήρχαν τέτοιες κατηγορίες;

ΤΟ TWITTER. Τι ακριβώς συνέβη στο twitter; Το βράδυ του Σαββάτου, στις 22.59 ώρα Γαλλίας (16.59 ώρα Νέας Υόρκης) και ενώ η είδηση δεν είχε γίνει γνωστή, ο Τζόναθαν Πινέ, µέλος της νεολαίας του κόµµατος του Νικολά Σαρκοζί, έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter: «Ενας φίλος από τις ΗΠΑ µού ανέφερε ότι ο DSK (τα αρχικά του ΣτροςΚαν) συνελήφθη από την αστυνοµία σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης εδώ και µια ώρα». Τρία λεπτά αργότερα, πρόσθεσε ότι «το φιλαράκι» του πήρε την πληροφορία αυτή από κάποιο τρίτο πρόσωπο, που εργαζόταν στο εστιατόριο του «Sofitel», του ξενοδοχείου στο οποίο διέµενε ο επικεφαλής του ∆ΝΤ.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα, περίπου µισή ώρα µετά τα µεσάνυχτα, προκειµένου η ιστοσελίδα των «New York Times» να επιβεβαιώσει τη σύλληψη του Στρος-Καν «στις 22.45 ώρα Γαλλίας» (16.45 τοπική ώρα). ∆ηλαδή, ο Πινέ έστειλε το tweet µόλις 14 λεπτά µετά τη σύλληψη στο αεροδρόµιο JFK. «Είναι δυνατόν ο εργαζόµενος στο εστιατόριο του “Sofitel” να πρόλαβε να το πληροφορηθεί και να το πει στον φίλο για να το µεταφέρει εκείνος στον Πινέ;», αναρωτιόντουσαν χθες κάποια έντυπα, που άφηναν υπονοούµενα για «συνωµοσία του Σαρκοζί». Μια πιθανή απάντηση ήταν ότι η αρχική πηγή όταν έµαθε για το περιστατικό στο ξενοδοχείο, έσπευσε να υποθέσει ότι ο Στρος-Καν συνελήφθη και οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που τον δικαίωσαν.

«Σίγουρη ότι είναι αθώος». Απευθύνοντας έκκληση για «ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση», η σύζυγος του Στρος-Καν δήλωσε χθες το απόγευµα ότι δεν πιστεύει τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εις βάρος του. «∆εν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου µου. ∆εν έχω καµία αµφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχτεί», έγραψε η αν Σενκλέρ στη σύντοµη δήλωσή της. Η 63χρονη Σενκλέρ ήταν διάσηµη τηλεπαρουσιάστρια στη Γαλλία. Το 1984 δηµιούργησε και άρχισε να παρουσιάζει την εβδοµαδιαία πολιτική εκποµπή «7/7», που κράτησε 13 χρόνια στο ιδιωτικό ΤF1 και ήταν από τις εκποµπές µε τη µεγαλύτερη θεαµατικότητα.

Το 1997 επέλεξε να παραιτηθεί για να αποφύγει κατηγορίες για σύγκρουση συµφερόντων όταν ο σύζυγός της έγινε υπουργός οικονοµικών.

Η ΑΣΥΛΙΑ. Η σύλληψη του Στρος-Καν επιβάλλει στην ηγεσία του ∆ΝΤ τη λήψη πολλών δύσκολων αποφάσεων, όµως η πιο άµεση είναι το εάν ο επικεφαλής του Ταµείου διαθέτει διπλωµατική ασυλία. Στο καταστατικό του ∆ΝΤ αναφέρεται ότι οι αξιωµατούχοι του «θα έχουν ασυλία όσον αφορά τις πράξεις τους, εκτός εάν το Ταµείο άρει την ασυλία». Σύµφωνα µε νοµικούς, η ασυλία αφορά µόνο πράξεις που έγιναν µε την επίσηµη ιδιότητά τους.

Δείτε βίντεο που απεικονίζει τα συμβάντα μεταξύ Στρος Καν-καμαριέρας:

Υπαινιγμούς για παγίδευση του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, άφησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Σχολιάζοντας τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού καμαριέρας, ο κύριος Καρατζαφέρης δήλωσε: «προφανώς κάποιους ενόχλησε η δημοφιλία και η προοπτική του κυρίου Στρος Καν. Είδε το τυρί αλλά δεν είδε τη φάκα». Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό έχει ξανασυμβεί στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του πρώην δημάρχου της Ουάσινγκτον Μάριον Μπάρι, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατηγορήθηκε για κατοχή και χρήση κοκαϊνης.

Διαβάστε γιατί “πάγωσε” η κυβέρνηση με τη σύλληψη Στρος Καν και τσόντες-ανέκδοτα για Στρος Καν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.