Βάσεις 2011 Πανελλήνιες: εκτιμήσεις για πτώση βάσεων

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι Βάσεις 2011 για τις Πανελλαδικές 2011; Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη βαθμολόγηση σε Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Φυσική;

Οι βάσεις 2011 για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας αναμένεται να ακολουθήσουν καθοδική πορεία, καθώς η πρώτη εικόνα από τη βαθμολόγηση των γραπτών σε τέσσερα βαθμολογικά κέντρα είναι απογοητευτική.

Η Λογοτεχνία Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, δύο πολύ βασικά μαθήματα, θα κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, μια και σε αυτά καταγράφονται οι χαμηλότερες βαθμολογίες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», τα γραπτά είναι φέτος μοιρασμένα σε δύο κατηγορίες. Σε γραπτά με βαθμολογία άριστα και σε γραπτά με βαθμολογία κάτω από τη βάση. Απουσιάζουν, δηλαδή, τα γραπτά της μεσαίας βαθμολογικής κλίμακας, όπου συνήθως συνωστίζονται οι περισσότεροι υποψήφιοι.

Αυτό δείχνει ότι τα θέματα δεν είχαν κλιμάκωση δυσκολίας και έτσι όσοι υποψήφιοι απάντησαν στα δύο θέματα που ήταν και ευκολότερα κατάφεραν να πιάσουν τη βάση, ενώ όσοι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι έγραψαν πάνω από 18, καθώς απάντησαν και στα τέσσερα ζητήματα.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις Βάσεις 2011 σε πτώση, αν και η μείωση των εισακτέων μπορεί να αντισταθμίσει αυτήν την τάση για σχολές υψηλής ζήτησης.

Διαβάστε εκτιμήσεις για βάσεις 2011 και θέματα-απαντήσεις για Πανελλήνιες 2011 σε όλα τα μαθήματα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.