Δημοσκόπηση-σοκ: Πρώτο κόμμα οι “Αγανακτισμένοι”

Πανικός σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καθώς το κόμμα των “Αγανακτισμένων” έρχεται πρώτο σε δημοσκόπηση-έκπληξη. Τι δείχνει το γκάλοπ που βάζει ταφόπλακα στη μεταπολίτευση;

Για πρώτη φορά τα τελευταία 37 χρόνια της μεταπολίτευσης, ένα “κόμμα” εκτός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έρχεται πρώτο σε δημοσκόπηση. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και, όπως είναι φυσικό, έχει πανικοβάλει το υφιστάμενο κομματικό κατεστημένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσκόπηση-έκπληξη, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μεγάλη εταιρία, φέρνει τους «Αγανακτισμένους» πρώτους σε πρόθεση ψήφου, εφόσον αποκτήσουν τη μορφή κομματικού σχηματισμού. Στην έρευνα, δεύτερο κόμμα εμφανίζεται -με ελάχιστη διαφορά από τους «Αγανακτισμένους»- το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με επίσης πολύ μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό στο οποίο κινούνται τόσο οι «Αγανακτισμένοι» όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 15% και είναι εντυπωσιακό ότι το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής δεν ξεπερνά το 30,5%!

Στην ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζεται να μπαίνουν στη Βουλή συνολικά 9 κόμματα μαζί με το «κόμμα των Αγανακτισμένων».

Ειδικότερα, το ΚΚΕ κινείται γύρω στο 8%, ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γύρω στο 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή που είναι το 3%, ενώ το ίδιο ποσοστό φαίνεται να ξεπερνούν επίσης η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Οι Οικολόγοι εμφανίζονται λίγο πιο πάνω από το 2% και δεν πετυχαίνουν να μπουν στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή φτάνει το 23%.

Κομματικές πηγές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ απαξιώνουν τη δημοσκόπηση, αποδίδοντας την στην οργή του κόσμου, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Είναι ξεκάθαρο πάντως οτι ο κόσμος δεν μουντζώνει πια τους πολιτικούς μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και στις δημοσκοπήσεις. Η πρόκληση τώρα είναι ποιοί άνθρωποι θα στελεχώσουν το “κόμμα των Αγανακτισμένων” και ποιο το πρόγραμμα του. Απαιτούνται άφθαρτα στελέχη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις με επιστημονική κατάρτιση και νέες ιδέες. Οι ζυμώσεις είναι έντονες…

Το Fimes.gr είναι στο πλευρό των Αγανακτισμένων από το πρώτο λεπτό -από την Τετάρτη 25 Μαΐου- και συνεχίζει να παρακολουθεί αυτή την αυθόρμητη κίνηση πολιτών με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.