Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία, Ηλεκτρικός 15 Ιουνίου

Απεργία και στάσεις εργασίας ανακοίνωσαν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Πότε θα απεργήσουν ΜΜΜ, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός στις 15/6;

Απεργία της ΓΣΕΕ και τις ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Ιουνίου με αποτέλεσμα να παραλύσει αύριο ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα.

Το κέντρο αναμένεται να είναι κυριολεκτικά άβατο καθώς εκτός των απεργιών που έχουν προαναγγελθεί, οι «Αγανακτισμένοι» ήδη έχουν δώσει ραντεβού στις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Μισή ώρα μετά (στις 10.30) δίνουν ραντεβού έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πλατεία Καραϊσκάκη οι εργαζόμενοι των ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγκέντρωση σε 67 πόλεις της χώρας έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 11 στον ηλεκτρικό σταθμό και στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου. Τα ΜΜΜ θα κάνουν στάσεις εργασίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό και όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν τα ΜΜΜ ως εξής:

Τα τρόλεϊ θα έχουν απεργία από την αρχή της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα απεργήσουν από την αρχή της βάρδιας ως τις 6 το πρωί και από τις 12 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας.

Τα λεωφορεία θα έχουν απεργία από την αρχή της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας.

Στο Μετρό δεν έχει ανακοινωθεί -μέχρι στιγμής- καμία απεργία ή στάση εργασίας.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα είναι ακινητοποιημένοι από την αρχή της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.

Τα τρένα ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα ακινητοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, αφού οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία.

Στο επιβατικό κοινό προτείνεται, για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγει ως προορισμό τον σταθμό του Συντάγματος και να προτιμά τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.

Σημειώνεται ότι αύριο το μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ, οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη όλες οι πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει, στο πλαίσιο της αυριανής γενικής απεργίας που διοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία θα πρέπει να απευθύνονται αύριο οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από λιμάνια, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 15 Ιουνίου.

Στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες. Από την απεργία των λιμενεργατών αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές (conteiner), καθώς και στη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών στα κρουαζιερόπλοια.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ από 10:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 18:00, καθώς και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης ανακοινώθηκε στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 13:00 το μεσημέρι.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα-επιχειρήσεις από τις 12:00 έως 15:00.

Άβατο το κέντρο της Αθήνας. Οι Αγανακτισμένοι θα περιμένουν πάντως τον κόσμο στο Σύνταγμα για το καθιερωμένο ραντεβού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.