Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία, Πλοία 29 Ιουνίου

Νέα απεργία παραλύει την Ελλάδα στις 29 Ιουνίου. Πότε απεργούν ΜΜΜ, μετρό, λεωφορεία, πλοία στις 29/6;

Πολλαπλές απεργίες την Τετάρτη 29 Ιουνίου , ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Προγραμματίζεται η περικύκλωση της Βουλής και τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος. Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις οκτώ το πρωί συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».

«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία αύριο το πρωί στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στα πλοία 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 30 Ιουνίου, με το που λήγει δηλαδή η 48ωρη γενική απεργία, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση η διοίκηση της ΠΝΟ. Όπως διευκρινίζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η απεργία αφορά λιμάνια του νομού Αττικής (Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα κλπ) και θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Το ανησυχητικό για τους εκδρομείς, όμως, είναι ότι υπάρχει προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες στους εκδρομείς του καλοκαιριού που έχουν κλείσει εισιτήρια αλλά δεν ξέρουν αν και πότε θα ταξιδέψουν.

Απεργία ΜΜΜ 29 Ιουνίου. Σοβαρά θα είναι τα προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς.Το μετρό και την Τετάρτη δεν απεργεί. Όμως δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας ΟΣΕ.

24ωρη απεργία θα έχουν τα λεωφορεία, τα τρόλει, τα τρένα του ΟΣΕ, ο Προαστιακός, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Κανονικά θα ισχύει ο δακτύλιος.

Χωρίς πλοία. Ήδη στην 48ωρη απεργία έχουν ανακοινώσει ότι συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας (ΟΜΥΛΕ), κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει για δύο ημέρες ούτε πλοία. Παράλληλα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν με δύο 4ώρες στάσεις εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ την Τρίτη και την Τετάρτη αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται αρκετές εγχώριες και διεθνείς πτήσεις και να τροποποιούνται αρκετές ακόμα.

Απεργούν φαρμακοποιοί-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον ΟΤΕ αλλά και ναυτεργατικά σωματεία. Εννοείται ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη εβδομάδα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εν αναμονή και της απόφασης του δικαστηρίου, ενώ τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν για την Τετάρτη και οι φαρμακοποιοί.

Γιατροί-νοσηλευτές συμμετέχουν στην απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.