Αχιλλέας Μπέος και πρόεδρος-βόμβα πρωταθλήτριας ΠΑΕ

Όνομα-βόμβα πρόεδρου κορυφαίας ΠΑΕ σκάει στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Ο Αχιλλέας Μπέος σε ηγετικό ρόλο;

Διευθυντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση η οποία τελούσε εκβίαση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, αποδίδουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Ο ίδιος ωστόσο αρνούμενος τις κατηγορίες κάνει λόγο για αοριστία του κατηγορητηρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές στον Αχιλλέα Μπεό αποδίδονται κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ιντερνέτ και για δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Στο πόρισμα των εισαγγελέων του τμήματος οικονομικού εγκλήματος γίνεται αναφορά σε μεγάλο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο Αχιλλέας Μπέος από τις παράνομες δραστηριότητές του, αλλά και σε θυρίδα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου σε τράπεζα της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος προτείνεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος προέδρου μεγάλης ΠΑΕ. Στο επίμαχο πόρισμα καταγράφονται ονόματα συνολικά 85 ατόμων τα οποία εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη δυσώδη υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνείται πάντως κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

Οι 9 συλληφθέντες για στημένα παιχνίδια είναι:
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης
Ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης
Ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας
Ο προπονητής Νίκος Παντέλης
Ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης
Και οι bookmakers Νίκος Καραγκούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος

Η σύλληψη του Γ. Τσακογιάννη έγινε από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο και σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα, χωρίς να διαθέτει άδεια.

Αυτό που σίγουρα θα ταρακουνήσει τα θεμέλια όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, θα είναι αν σχηματιστεί δικογραφία για το περίφημο στημένο ντέρμπι. Οι δύο μεγαλοπαράγοντες που αναφέραμε ποιο πάνω, είναι αυτοί που συνομιλούν για το παιχνίδι, με τον πρόεδρο της μιας ομάδας να εμφανίζεται σίγουρος για την επικράτηση της στο ματς.

Ποιο είναι όμως αυτό το περίφημο παιχνίδι; Σε χθεσινή έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Θωμαϊδης ισχυρίστηκε ότι το ματς αφορά πολύ μεγάλο ντέρμπι της Ατιικής που έγινε στο πρωτάθλημα της Super League που μόλις τελείωσε. Γνωρίζοντας φυσικά ποιες είναι οι ομάδες που αγωνίζονται στο Κέντρο στη μεγάλη κατηγορία, και κρατώντας την έκφραση “πολύ μεγάλο ντέρμπι”, εύκολα πάει το μυαλό στις υποψήφιες ομάδες.

Σύμφωνα όμως με όσα ακούστηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπάρχει και ένα όνομα ποδοσφαιριστή που εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων και πραγματικά αν αποδειχθεί η ενοχή του θα “σκάσει” βόμβα μεγατόνων.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, πρόκειται για σπουδαίο ποδοσφαιριστή ο οποίος μάλιστα είναι και διεθνής, έχοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο παρουσιαστής της εκπομπής αναρωτήθηκε αν αυτός ο παίκτης αγωνίστηκε σε ομάδες του εξωτερικού, ωστόσο ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε ότι έπαιζε στην Ελλάδα.

Αποκάλυψη-σοκ για την υπόθεση των στημένων αγώνων: ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορουμένους για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν και ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας» που είχε αποκαλυφθεί προ μερικών ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ακούγεται σε τηλεφωνική συνομίλα που έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ να δηλώνει σε έναν μάνατζερ αθλητών ότι είναι βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι με άλλη μεγάλη ομάδα και υπάρχει έμμεση αναφορά του σε σικέ αγώνα.

Ακόμη κατηγορούμενος θα βρεθεί και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί και στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας που αποκαλύφθηκε προ δύο μηνών.

Διαβάστε πώς έγιναν οι αιφνιδιαστικές συλλήψεις για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου και τι λένε οι κασσέτες Κούγια για Αχιλλέα Μπέο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.