Δάκρυσε ο Έυζωνας: η αλήθεια μιας φωτογραφίας

Δάκρυσε ο Έυζωνας στο Σύνταγμα από τις αγριότητες. Ποια η αληθινή ιστορία της φωτογραφίας που συγκινεί το πανελλήνιο;

Το γύρο του facebook και του twitter κάνει η φωτογραφία του δακρυσμένου Έυζωνα στο Σύνταγμα.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από σχόλια για τα επεισόδια, το χαμό, τους αγανακτισμένους, τις αγριότητες των “μπάτσων”, το ΔΝΤ, το μεσοπρόθεσμο κλπ. Το συγκινησιακό φορτίο της φωτογραφίας είναι τόσο μεγάλο που πολλές φορές στο facebook δεν συνοδεύεται καν από σχόλιο. Η εικόνα από μόνη της αρκεί.

Ποια είναι όμως η αληθινή ιστορία πίσω από αυτή τη φωτογραφία;

Η αλήθεια είναι οτι η φωτογραφία του Έυζωνα που δάκρυσε δεν είναι χθεσινή, ούτε καν φετινή. Τραβήχτηκε το 2007 στην συγκέντρωση για τα καμμένα της Πάρνηθας και από τότε κάνει την επανεμφάνισή της σε τακτά διαστήματα.

Ανασύρεται συνήθως από “εθνικοπατριωτικά” sites, κάθε φορά για διαφορετικό σκοπό και κάθε φορά πλαισιωμένη με διαφορετικές λεζάντες. Αυτή τη φορά αφορούσε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και το “ξεπούλημα” της Ελλάδας.

Τις τελευταίες ώρες, η φωτογραφία έχει ξεπεράσει τα όρια του “εθνικιστικού” χώρου στο internet και διαδίδεται αστραπιαία σε facebook και twitter.

Ο συμβολισμός και η συγκίνηση που προκαλεί η φωτογραφία του δακρυσμένου Έυζωνα είναι δεδομένα (κλικ εικόνα για μεγέθυνση). Το μήνυμα του είναι αναμφισβήτητα διαχρονικό.

Επειδή όμως το Fimes.gr είναι εδώ για να καταγράφει τις φήμες που κυκλοφορούν, βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Δείτε φωτογραφία με ζευγάρι να ερωτοτροπεί μέσα στα επεισόδια στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.