Δημήτρης Δρούτσας: σάλος με “διδακτορικό-απάτη”

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το “διδακτορικό” του υπουργού Εξωτερικών Δημήτριου Δρούτσα. Έχει ολοκληρώσει ο Δημήτρης Δρούτσας το διδακτορικό του;

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αναφορικά με το βιογραφικό του, διαβάζουμε ότι ο Δημήτριος Δρούτσας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ξεκίνησε, το 1994, την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης «Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien».

Δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας όμως τον θέλει να μην έχει ολοκληρώσει ποτέ το διδακτορικό του με θέμα «Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Το Πανεπιστήμιό του, τον εμφανίζει ως απόφοιτο πτυχίου χωρίς καμία ιδιότητα καθηγητή. Έχει υπάρξει senior assistant στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιέννης, το οποίο όμως δεν συνιστά καθηγητική βαθμίδα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, ενώ έχει αμφισβητηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν η καθηγητική του ιδιότητα, συνεχίζει να την επικαλείται, εκτός από το site του υπουργείου Εξωτερικών, και στο αντίστοιχο κομματικό, που είναι πανομοιότυπο.

Η αρχική αποκάλυψη έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες. Από τον περασμένο Απρίλιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, τότε, Δημήτριος Δρούτσας εμφανίστηκε στην πολιτική ως «καθηγητής Πανεπιστημίου της Αυστρίας», όπως έγραφε το βιογραφικό του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως «βοηθός καθηγητής».

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε ο Δημήτριος Δρούτσας είχε δώσει την καταπληκτική απάντηση ότι «το θέμα του καθηγητικού τίτλου οφείλεται σε «λάθος στη μετάφραση» και ότι το διδακτορικό για την Κύπρο το έχει γράψει, αλλά δεν το έχει καταθέσει στο Πανεπιστήμιο».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.