Οι “συνδικαλιστές ΕΘΕΛ”, τα ΜΑΤ και το παρακράτος

Ποια η αλήθεια για την εμπλοκή αστυνομίας-παρακράτους και όσους συστήνονται ως “εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ” με λοστούς;

Συνδικαλιστές-εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ φέρονται να είναι οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται μαζί με ΜΑΤ σε βίντεο. Ενας εξ αυτών φαίνεται να κρατά λοστό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το βίντεο. Ποια η αλήθεια;

«Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά» χαρακτήρισε τους δύο άντρες που συνομιλούν με αστυνομικούς των ΜΑΤ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τα άτομα αυτά είχαν εμπλακεί σε επεισόδιο με μέλη αριστερών οργανώσεων, είπε στον ΣΚΑΪ ο ΓΓ του ΟΑΣΑ, Αλέξανδρος Κομίνης. Σημείωσε ότι περίπου 15 μέλη της ΕΘΕΛ είχαν εγκλωβιστεί σε μία στοά και τους βοήθησαν τα ΜΑΤ να βγουν, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στους δύο άνδρες που φορούν ένα άσπρο μπλουζάκι και ένα μπλε και τόνισε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα του ατόμου που εμφανίζεται με καλυμμένο το πρόσωπό του, χωρίς να φορά μπλούζα, να κρατά ένα λοστό και να μιλά με αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης δήλωσε οτι ο ένας από αυτούς απομακρύνθηκε από το ΔΣ των εργαζομένων πριν από μερικούς μήνες γιατί είχε περίεργη συμπεριφορά και πολλές φορές διατύπωνε ακραίες απόψεις. Μάλιστα αρθρογραφούσε σε ένα περιοδικό, το “Απολλώνιο Φως”. Ο κ. Λιαγούρης δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, λέγοντας ότι αυτό είναι έργο της αστυνομίας.

Σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε τηλεφωνικά ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο. Οπως είπε λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και τραυματίστηκε. Τόνισε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. Ωστόσο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά το σιδερένιο λοστό που κράταγε την ώρα που μίλαγε στους αστυνομικούς.

Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».

O υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης με αφορμή το νέο βίντεο συνεργασίας ΜΑΤ με κουκουλοφόρους, με δηλώσεις του την Πέμπτη στο Σκάι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας παρακρατικών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, λέγοντας πως εάν πράγματι υπάρχει τέτοιος μηχανισμός τότε θα πρέπει να εξαρθρωθεί.

Ο κ. Σκανδαλίδης κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια και το βίντεο, είπε πως «η χθεσινή ημέρα έβγαλε στην επιφάνεια ένα παλιό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν πράγματι η αστυνομία έχει ένα δίκτυο ανθρώπων που χρησιμοποιεί στις διαδηλώσεις. Αν πράγματι υπάρχει πράγματι τότε πρέπει να εξαρθρωθεί…το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο».

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη μπροστά μας. Η αστυνομία συνεργάζεται με ακραία στοιχεία του παρακράτους που συστήνονται ως “συνδικαλιστές”, “εργαζόμενοι”, “παγιδευμένοι” κτλ. προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της, στην προκειμένη περίπτωση να αδειάσει το Σύνταγμα από τους Αγανακτισμένους. Ως αντάλλαγμα, προσφέρει προστασία σε αυτά τα στοιχεία και τα φυγαδεύει όταν χρειαστεί.

Ο εισαγγελέας που είναι, υπάρχει;

Δείτε το βίντεο με κουκουλοφόρους-ΜΑΤ μαζί και βίντεο-σοκ με τις αγριότητες ΜΑΤ κατά Αγανακτισμένων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.