“Βόμβα” Λιάνη. 151+1 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ. Εκλογές

Σοκ στην κυβέρνηση, καθώς ο Γιώργος Λιάνης και τρεις ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Ποιο το έντονο παρασκήνιο;

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί πάνω από 12 βουλευτές να απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση μετά και την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Φλωρίνης, Γιώργου Λιάνη. Η σταθερότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν είναι πια δεδομένη.

Ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ. Συνεργάτες του Παπανδρέου γνωρίζουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και από άλλους βουλευτές να ανεξαρτητοποιηθούν και όχι να παραιτηθούν, καταψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, φέρνοντας την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η νέα βόμβα προστίθεται στην ήδη εκφρασμένη πρόθεση του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, βουλευτή Κοζάνης να μην υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Την λίστα των ενδεχόμενων απωλειών συμπληρώνουν οι βουλευτές Θωμάς Ρομπόπουλος και Χρύσα Αράπογλου. Σε αυτούς του τέσσερεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν και ορισμένοι βουλευτές οι οποίοι έχουν υπογράψει την επιστολή των 16 βουλευτών.

Με την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται σε 155 βουλευτές, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπέρ του Μεσοπρόθεσμου θα ψηφίσουν 152 βουλευτές.

Ο Γιώργος Λιάνης με τετρασέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους για την οποία καταθέτει την ανεξαρτητοποίηση του αλλά και ξεκαθαρίζει πώς δεν παραιτείται αλλά παραμένει στο Κοινοβούλιο.

Κατόπιν όλων αυτών ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπολογίζει με βεβαιότητα ότι θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Η ψηφοφορία αυτή ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Άλλωστε και ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης επανήλθε την Τρίτη το μεσημέρι με νέο κείμενο – παρέμβαση στο οποίο υποστηρίζει πώς πρέπει να σχηματιστεί πάραυτα κυβέρνηση ευρείας εμπιστοσύνης με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς επίσης πως το ανανεωμένο και διορθωμένο Μεσοπρόθεσμο το οποίο θα προκύψει μετά από νέα διαπραγμάτευση θα πρέπει να υπερψηφιστεί με ενισχυμένη πλειοψηφία της 180 βουλευτών.

Διαβάστε ποιοι 12 βουλευτές απειλούν το Μεσοπρόθεσμο και ποιο 16 βουλευτές έστειλαν επιστολή-κόλαφο στον πρωθυπουργό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.