Χαμός με Μηχανογραφικό 2011: οδηγίες, βάσεις, προθεσμίες

Χαμός στο διαδίκτυο με το ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Πανελληνίων 2011. Πολλά είναι τα λάθη, παράταση της προθεσμίας;

Σωρεία λαθών στα μηχανογραφικά δελτία που συμπληρώνουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ εντοπίζουν οι καθηγητές τους.

Άλλοι υποψήφιοι ξεχνούν να αποθηκεύσουν τα σχέδια των μηχανογραφικών μέσα στο σύστημα του υπουργείου Παιδείας, άλλοι συμπληρώνουν πολλά πρόχειρα μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα τελικά να χάνονται στον λαβύρινθο των 500 Σχολών και Τμημάτων.

Ετσι, εντείνονται οι πιέσεις να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού, η οποία λήγει την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Πράγματι, σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψήφιους εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές απορίες και να δημιουργείτε σύγχυση σε μαθητές και γονείς.

Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν πως υπάρχουν αρκετές ασάφειες και οι μαθητές «πελαγώνουν», μιας και ο χρόνος υποβολής είναι μόλις μια εβδομάδα.

Σε ότι αφορά το χρόνο υποβολής , το υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση της προθεσμίας υποβολής, καθώς τα πάντα έχουν χρονομετρηθεί και υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος επεξεργασίας από τους υποψηφίους.

Οδηγίες Μηχανογραφικό 2011: Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνεται αποκλειστικά μέσω Ιnternet. Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα λύκειά τους για να προμηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) ως τις 23 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να αντλήσουν αναλυτικές οδηγίες κατά την επεξεργασία του μηχανογραφικού τους δελτίου είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams. minedu.gov.gr, είτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, είτε από τις οδηγίες που αποστέλλονται σε όλα τα λύκεια.

Για τη διευκόλυνσή τους θα λειτουργεί επίσης στο υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης καθ΄ όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας και της οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου (τηλ.: 210 3443.993 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, κατά τις ώρες 10.00 με 20.00), καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο e-mail: examshd@minedu.gov.gr.

Διαβάστε οδηγίες για Μηχανογραφικό 2011 και όλες τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.