Μπέος, Ψωμιάδης και συλλήψεις για στημένα ματς. Ονόματα

Ποια τα βαριά ονόματα των συλληφθέντων για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο; Τα δέκα ονόματα μεγαλοπαραγόντων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνδυασμένη επιχείρηση της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ για τη σύλληψη 9 παραγόντων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των 41 στημένων παιχνιδιών που, συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της UEFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εφόδους σε οικίες και σε γραφεία ιδιωτών, οι αστυνομικές αρχές, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛ.ΑΣ, προχώρησαν στη σύλληψη των:
Σταύρου Ψωμιάδη (πρόεδρος Καβάλας)
Αχιλλέα Μπέου (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου)
Γιώργου Τσακογιάννη (μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης)
Δημήτρη Ζαβαντία (πρώην ποδοσφαιριστής)
Νίκου Παντέλη (προπονητής)
Αθανάσιου Ντότση (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα)
Νίκου Χάλκου (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη)
Ανδρέα Δημόπουλου (μπουκμέικερ)
Βασίλη Καρακούλια (μπουκμέικερ).

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, είναι για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι εννέα συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα αύριο το πρωί μετά τις 11:00. Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των κατηγορουμένων είναι και ο γνωστός μάνατζερ, Άγγελος Τραυλός.

Όσον αφορά τον Γιώργο Τσακογιάννη, φέρεται να συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, επειδή στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα, για τα οποία δεν είχε σχετική άδεια. Ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης μεταφέρεται στην Αθήνα για να εξεταστεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΓΑΔΑ έχει προσαχθεί και γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ, ο οποίος φέρεται να έχει στοιχηματίσει επανειλημμένα κατά της ομάδας του σε συγκεκριμένες αναμετρήσεις στο ποδόσφαιρο, όπου επίσης ο πατέρας του δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είχε στοιχηματίσει στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Skoda Ξάνθη το 2008, 1.6 εκατομμύρια ευρώ στην ήττα των «πράσινων», κερδίζοντας 13 εκατομμύρια ευρώ, αφού το «τριφύλλι» είχε χάσει με 3-2 από τους Ακρίτες στα Πηγάδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει σχηματίσει δικογραφία για 90 άτομα.

«Οσμή» για σικέ ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ανάμεσα στους 90 περίπου κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων ματς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, καθώς κι ένας γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας.

Μάλιστα το όνομα του τελευταίου είχε εμπλακεί και στο παρελθόν στην υπόθεση της «παράγκας», η οποία είχε αποκαλυφθεί προ μερικών ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα σε τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου με μάνατζερ αθλητών, η οποία έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ, υπάρχει έμμεση αναφορά του για σικέ ντέρμπι.

Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο ίντερνετ οι ελληνικές αρχές έχουν καταθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος κα Πόπη Παπανδρέου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα 130 σελίδων, στο οποίο περιγράφονται, κατά πληροφορίες, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των εμπλεκομένων.

Την σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετικό φάκελο για στημένα παιγνίδια, που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA.

Τις ερχόμενες ώρες μάλιστα είναι πολύ πιθανό να κληθούν και ποδοσφαιριστές ομάδων, οι οποίες φέρονται να «πρωταγωνίστησαν» στα ύποπτα ματς.

Η έρευνα έγινε με βάση το υλικό της δικογραφίας από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα τρία αδικήματα για τα οποία, πιθανώς να γίνουν διώξεις, είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε πώς έγιναν οι αιφνιδιαστικές συλλήψεις για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου και τι λένε οι κασσέτες Κούγια για Αχιλλέα Μπέο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.