Σεξ στη μέση επεισοδίων; Η αλήθεια [φωτογραφία, video]

Το γύρο του κόσμου κάνει φωτογραφία με ζευγάρι σε τρυφερές στιγμές εν μέσω επεισοδίων. Τι πραγματικά συνέβη;

Αστυνομικοί μπροστά, αστυνομικοί πίσω και στην μέση ένα ζευγάρι που φιλιέται παθιασμένα. Γύρω τους επικρατεί πανικός. Από την μία χούλιγκαν σπάνε ότι βρουν μπροστά τους στο Βανκούβερ, μετά την ήττα των τοπικών Κάνακς στο χόκεϊ. Από την άλλη, οι άνδρες που προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη.

Και ξαφνικά, σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Ριτς Λαμ, ο οποίος κάλυπτε τα επεισόδια στους δρόμους της καναδικής πόλης, ένα ζευγάρι που φιλιέται παθιασμένα. Ή μήπως όχι; Ακόμα και ο ίδιος ο φωτογράφος δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν οι δύο νέοι είναι χτυπημένοι ή… ερωτοχτυπημένοι.

Όπως βλέπετε και εσείς, μπορεί γύρω από το ζευγάρι να επικρατεί πανικός, ωστόσο στη μέση αυτό ατάραχο, ανταλλάσσει ένα φιλί. Και όλοι αναρωτιούνται: είναι άραγε φιλί πάθους ή φιλί της… ζωής. Είναι ερωτευμένοι ή μήπως… τραυματισμένοι. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι ό,τι πιο διάσημο κυκλοφορεί στο ίντερνετ από την περασμένη Τετάρτη, προκαλώντας πόλεμο συζητήσεων. Ο φωτογράφος εξηγεί: «Βρισκόμουν περίπου 30 μέτρα μακριά. Δυο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος. Στην αρχή θεώρησα πως είναι τραυματισμένοι. Τράβηξα φωτογραφίες άμεσα, αλλά τα γεγονότα έγιναν τόσο γρήγορα που ως δια μαγείας η εικόνα χάθηκε από μπροστά μου. Επικρατούσε χάος. Ταραξίες μόλις είχαν βάλει φωτιά σε δυο αυτοκίνητα και ακριβώς δίπλα άλλοι έσπαγαν την βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος».

Στα συγκεκριμένα επεισόδια αυτό που ακολούθησαν τον τελικό Βοστώνης-Βανκούβερ, προκάλεσε έκπληξη σε εμάς τους έλληνες το γεγονός ότι σε μια άλλη εικόνα βλέπουμε ανάμεσα στους ταραξίες και έναν… συμπατριώτη μας – ή φαν της Εθνικής Ελλάδος, καθώς φοράει την επίσημη φανέλα της. Ωστόσο ουδείς στάθηκε σε αυτήν την εικόνα. Όλοι ασχολήθηκε με εκείνη του φιλιού, που την ώρα που συνέβη, δεν το αντιλήφθηκε ούτε ο ίδιος ο φωτογράφος του.

Πολλές ώρες αργότερα, όταν ο Ριτς Λαμ επέστρεψε στην εφημερίδα του και παρέδωσε τις φωτογραφίες στον αρχισυντάκτη του, αντιλήφθηκε τι ακριβώς ήταν αυτό που είχε αιχμαλωτίσει με τον φακό του. Αμέσως η εικόνα αναρτήθηκε σε facebook και twitter, την αγόρασαν και την αναμετέδωσαν τα πρακτορεία και ξέσπασε ένας «πόλεμος» σχολίων στο διαδίκτυο.

Κάποιοι επιδοκίμασαν αυτή την αυθόρμητη πράξη θαυμάζοντας την αγάπη των νεαρών παιδιών, ωστόσο αρκετοί ισχυρίστηκαν ότι η φωτογραφία δεν ήταν αληθινή και ο φωτογράφος έλεγε ψέματα για το τυχαίο του γεγονότος.

Κάπως έτσι, μπλόγκερ δημοσίευσε μία φωτογραφία από άλλη οπτική γωνία, η οποία έδειχνε το ζευγάρι αλλά και τρεις άνδρες που έδιναν οδηγίες για το πώς θα ολοκληρωθεί η «αυθόρμητη» λήψη. Κάπως έτσι, ισχυρίστηκε ότι τα πάντα ήταν σκηνοθετημένα. Ο φωτογράφος όμως επιμένει στους ισχυρισμούς του και τονίζει με έμφαση ότι η φωτογραφία που τον έκανε διάσημο είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Δείτε τις φωτογραφίες από διαφορετικές φωνίες λήψης:

Δείτε βίντεο με τους πρωταγωνιστές να μιλούν για την επίμαχη φωτογραφία:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.