Έκρηξη Κύπρος: 18χρονος ναύτης χωρίς πρόσωπο-μάτια

Χαροπαλεύει στην εντατική ο Αντώνης Χαραλάμπους που ήταν ένα από τα θύματα της έκρηξης των πυρομαχικών στη ναυτική νάση στην Κύπρο. Ποιά η κατάσταση του ναύτη Αντώνη Χαραλάμπους;

Ένα ατέλειωτο δράμα ζουν οι συγγενείς του 18χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Ο άτυχος ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής ως αγνώστων στοιχείων, καθώς το πρόσωπο του έχει παραμορφωθεί και δεν έχει μάτια. «Έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού για ταυτοποίηση του τραυματία διότι ο νεαρός αυτός δεν έχει ούτε πρόσωπο, ούτε μάτια. Πρώτη αναγνώριση έγινε από τη μητέρα του με βάση ένα σημάδι που έχει στο χέρι», είπε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Εγκαυμάτων Θεόδωρος Κυπριανού.

Και πρόσθεσε: «Η κατάσταση της υγείας του από τη στιγμή που εισήχθη στην εντατική είναι εξαιρετικά σοβαρή και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μπορέσουμε, τουλάχιστον να φθάσουμε σε ένα σημείο, που να μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη λειτουργία του εγκεφάλου, γιατί εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα». Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κυπριανού είπε πως οι ειδικοί που έρχονται από το Ισραήλ είναι ειδικοί στις εκρήξεις. Ο υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης, οποίος επισκέφθηκε και σήμερα τον άτυχο στρατιώτη, ανέφερε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κατάσταση είναι όντως δύσκολη. Αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, ιατροί από το Ισραήλ για να συμμετέχουν στην ομάδα των Κυπρίων ιατρών που παρακολουθούν την κατάσταση των δύο τραυματιών».

Συγγενείς του 18χρονου Αντώνη Χαραλάμπους ο οποίος κρίσιμα τραυματισμένος νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά την έκρηξη, στη ναυτική βάση στο Μαρί, εξέφρασαν σήμερα θλίψη και απογοήτευση για τη στάση την οποία τηρούν οι αρμόδιοι, Κυβέρνηση και Εθνική Φρουρά, έναντι των οικείων των θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας.

Ο Κώστας Ευαγγέλου, παππούς του 18χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, περιγράφει τον εγγονό του ως «παιδί–χρυσάφι» και εκφράζει παράπονα εναντίον των αρμοδίων. «Θάβουμε τα παιδιά μας και βγαίνουν και κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Με το να παραιτηθούν δεν σημαίνει ότι φεύγουν οι ευθύνες από πάνω τους. Ολοι όσοι ευθύνονται θα πληρώσουν», είπε ο κ. Ευαγγέλου. Πρόσθεσε ότι «του είπαν οι αξιωματικοί να ανοίξουν τα νερά να σβήσουν την φωτιά, δεν ήξερε τί υπήρχε στα κιβώτια, ότι υπήρχαν παγίδες – πυρομαχικά».

«Αισθήματα αηδίας» εξέφρασε ο εκ των θείων του Αντώνη Χαραλάμπους, Γιάννος Ευαγγέλου ο οποίος είπε, επίσης, ότι «εάν ήταν τα παιδιά τους, όχι από το Ισραήλ από την Αργεντινή θα έρχονταν στο λεπτό (οι ιατροί)». Ο Ευάγγελος Ευαγγέλου, θείος και αυτός του κρίσιμα τραυματισμένου, δήλωσε ότι εκ μέρους των αρμοδίων και του στρατού κανένας δεν έχει επισκεφθεί τον νεαρό και την οικογένειά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. «Δεν αξίζει τα παιδιά του κόσμου να πηγαίνουν στον στρατό και να σκοτώνονται έτσι άδικα», είπε ο κ. Ευαγγέλου.

Διαβάστε για τα νεκρά δίδυμα Χριστοφόρου στην Κύπρο και τα υπόλοιπα ονόματα νεκρών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.