Πόσα ακριβώς μας χρωστούν οι Γερμανοί για αποζημιώσεις

Πόσα χρήματα ακριβώς χρωτούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα από τις αποζημιώσεις του πολέμου; Τι είπαν Γλέζος και Ληναίος στη Βουλή;

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, Πρόεδρος και Υπεύθυνος, αντίστοιχα, της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Α) Προς το Δημόσιο: Τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τις επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7.100 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.

Συγκεκριμένα:

1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.

3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

Β) Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας: Η πραγμάτωσή της επήλθε:

1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 2.

Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS, (κατ’ εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!). Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις δρχ., το μήνα.

3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941.

4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.

5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.

6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. – Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. – Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα, άλογα, μουλάρια, γαϊδουριά.

7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο ιλιγγιώδες ποσό των 1 τρις και 200 δις ευρώ!

Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. – Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων, 13.1/2 % του ελληνικού πληθυσμού.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο, αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική, αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας».

Έπειτα, ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν τον Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο, να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.

5 Σχόλια

  1. ΦΙΛΤΑΤΟΙ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥ 1953, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΙΩΝ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΦΡΙΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΜΕΣΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ?) ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ.
    Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΕΝΘΕΡΜΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80!!!!!!!!!
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΡΕΤΣΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΘΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ!!!!!
    ΕΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΩΣ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΝ ΙΣΧΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ. ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!
    Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΘΗΛΗ, ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΑΓΟΜΕΝΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ, ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΩΜΕΘΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ (FASCIA= ΡΩΜΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ…) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΗΒΔΗΛΟ ΤΡΟΜΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ “ΑΓΟΡΩΝ” ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ. ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΣΚΑΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΑΝΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΖΟΜΕΝΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΥΛΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΕΝΑΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΕΜΑΣ!
    ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΕΣΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΗΜΑΡ ΤΑΥΤΟ?

  2. ΕΙΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

  3. ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ( αυτές γίνονται για να τα οικονομάνε οι συμμετέχοντες βουλευτες) ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗς ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΙΔΙΩς ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ “FOCUS” ΚΑΙ ” DER SPIEGEL ” ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ π.χ. ” DIE WELT ” και ” SUEDDEUTSCHE ZEITUNG “

  4. Αναρωτιέμαι: O πρόεδρος αυτής της επιτροπής της Βουλής, που ευχαρίστησε μάλιστα τον Μανώλη Γλέζο και τον Στέφανο Ληναίο για την
    εργασία τους, δεν μποεί να στείλει αυτή την ανάλυση των χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στον ξένο Τύπό ?? Το φοβούνται?? μήπως θυμώσει περισσότερο η κυρία Μέρκελ ?? Στο κάτω-κάτω, υπάρχουν ακόμα πολύ αξιόλογοι Γερμανοί που ακόμα και σήμερα σε συνεντεύξεις τους
    και δημόσια δηλώνουν ότι οι Γερμανοί οφείλουν να πληρώσουν πολεμικές αποζημειώσεις στην Ελλάδα και μάλιστα σε τέτοιο ύψος που το σημερινό χρέος της Ελλάδας να φαίνεται εξαιρετικά ασήμαντο. Προσοχή! δεν μιλάω για τη κυβέρνησή μας. Αυτή είναι σε αφασία! Μιλάω για την Επιτροπή της Βουλής, που σίγουρα δεν απαρτίζεται μόνο από πρασινοβουλευτές….

  5. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ,ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΘΜΕ ΟΤΑΝ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΧΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ.Η ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines