Σκηνές πολέμου στην Κύπρο: νεκροί, τανκς, σηκώθηκαν τρακτέρ

Πολλαπλασιάζονται οι νεκροί από έκρηξη σε ναυτική βάση στο Μαρί Κύπρου. Ερπιστιοφόρα οχήματα στους δρόμους, ανησυχία για ανεπάρκεια ηλεκτροδότησης.

Ερπιστιοφόρα οχήματα-τανκς τύπου ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού) βγήκαν σε άγονες περιοχές της Κύπρου προκειμένου να εντοπίσουν τους δεκάδες αγνοούμενους από την ισχυρή έκρηξη στο Μαρί Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εφημερίδα της Κύπρου, οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες και οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 30.

Πληροφορίες του Fimes.gr αναφέρουν οτι στις 4:00 το πρωί φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο παραγωγης ηλεκτρικής ενέργειας της ΑΗΚ πλησίον της Ναυτικής Βάσης. Η έκρηξη πυρομαχικών στη βάση ακολούθησε στις 6:00 το πρωί.

Πηγές του Fimes.gr μέσα από το στρατόπεδο στο Ζύγι αναγέρουν οτι μικροεκρήξεις συνέβαιναν από χτες το βράδυ και οι υπεύθυνοι βάρδιας κάλεσαν εσπευσμένα τους αξιωματικούς ασφαλείας στο στρατόπεδο.

Πριν από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις, είχε ξεκινήσει φωτιά σε ένα από τα κοντέινερ. Αξιωματικοί και στρατιώτες προσπάθησαν να τη σβήσουν με τη συνδρομή πυροσβεστικών, αλλά η φωτιά προκάλεσε έκρηξη με αποτέλεσματα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Η αναζήτηση ευθυνών δεν είναι της παρούσης, αλλά αναμένεται να απασχολήσει για καιρό το νησί.

Το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις ήταν τόσο δυνατό που ραγισε τοίχους και έσπασαν τζάμια μεχρι την περιοχή Παρεκκλησιά της Λεμεσού. Αυτόπτες μάρτυρες λένε οτι το σκηνικό θυμίζει τον πόλεμο της εισβολής το 1974.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Παρεκκλησιάς, η έκρηξη έκανε τα τρακτέρ στην περιοχή να σηκωθούν μέχρι και 50 εκ. από το έδαφος.

Στην εθνική οδό, στο ύψος του Μαρί-Ζύγι τα προστατευτικά πλαστικά κιγκλιδώματα στη νησίδα έχουν διαλυθεί.

Στην Καλαβασό, κάτοικοι αναφέρουν πώς οι πόρτες βγήκαν από τους μεντεσέδες και τις κάσες ως αποτέλεσμα της έκρηξης.

Ανησυχία εκφράζει η ΑΗΚ για την ανεπάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο. Επίσημη πληροφορία από τον αρχηγό της ΑΗΚ κάνει λόγο για έναν τραυματία τεχνικό της ΑΗΚ. Οικονομία στο ρεύμα και στη χρήση κλιματιστικών καλούνται να κάνουν οι κάτοικοι της Μεγαλόνησου.

Η διακομιδή τραυματιών και νεκρών στη Λεμεσό γίνεται με ασθενοφόρα του δημοσίου, αλλά και ιδιωτικών νοσοκομείων.

Συνεχής ενημέρωση.

Αν είστε κάτοικος της Κύπρου και έχετε πληροφορίες για το τραγικό συμβάν, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Διαβάστε αναλυτικά πώς προκλήθηκε η έκρηξη στο Μαρί Κύπρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.