Τουρκική χαιρεκακία για έκρηξη στην Κύπρο

Αλγηνή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων του ψευδοκράτους. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων, πως σχολιάζουν την έκρηξη πυρομαχικών στη ναυτική βάση στην Κύπρο.

Το σύνολο του τουρκοκυπριακού τύπου αναφέρεται στην τραγωδία στη ναυτική βάση από έκρηξη πυρομαχικών στην Κύπρο. Μερικά πρωτοσέλιδα δείχνουν χαιρεκακία και άλλα απλά είναι τραγελαφικά.

Η «Βολκάν» γράφει ότι η εθνοφρουρά είχε αποθηκευμένα τα πυρομαχικά για να τα χρησιμοποιήσει κατά του τουρκοκυπριακού «λαού», αλλά τελικά κτυπήθηκε από τον οπλισμό της.

Η «Κίπρισλι» κάνει λόγο για προφητεία του σεΐχη της Λεύκας Ναζίμ Κιπρισί.

«Η αμέλεια στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στοίχισε πολύ ακριβά στην ελληνοκυπριακή πλευρά», αναφέρει στο φύλλο της η «Αφρίκα».

Η «Κίπρις» στεγάζει το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Μεγάλη καταστροφή στη Νότια Κύπρο» και αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και πρότεινε την παροχή βοήθειας. Την ετοιμότητα για παροχή ρεύματος ανακοίνωσε και ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας Σουνάτ Ατούν.

Η «Αφρίκα» αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στην έκρηξη με τον πηχυαίο τίτλο «Συμφορά» και με υπότιτλο «Η αμέλεια στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στοίχισε πολύ ακριβά στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Η εφημερίδα «Χαμπερντάρ» με τίτλο «Καταστροφή» γράφει ότι η ηλεκτρική ενέργεια που είναι δυνατόν να παραχωρηθεί στις ελεύθερες περιοχές είναι 90 μεγαβάτ.

Διαβάστε τις σοβαρές ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί Κύπρου και σε ποιά αποθήκη υπάρχουν φόβοι για νέα έκρηξη στην Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.