“Οι Αλβανοί βάζουν φωτιές στην Ελλάδα!”

Πολλές ανοησίες έχουν ακουστεί για τις φωτιές στην Ελλάδα, αλλά αυτή ακούγεται πιο έντονα. Καίνε οι Αλβανοί την Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα σενάρια συνωμοσίας, οι Αλβανοί βρίσκονται πίσω από τις φωτιές στην Ελλάδα γιατί θέλουν να κάψουν το πράσινο της χώρας μας. Ποια είναι όμως η αλήθεια για τις φωτιές στα ελληνοαλβανικά σύνορα;

“Τόσες πολλές φωτιές στην Ελλάδα μαζί, με εστίες τέτοιας έντασης και έκτασης, σχεδόν καθημερινά αυτό το διάστημα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δεν έχουν ξαναεκδηλωθεί την τελευταία δεκαετία”.

Αυτό δήλωσε έμπειρος αξιωματικός της πυροσβεστικής στα Ιωάννινα. Η συχνότητα της πύρινης λαίλαπας κατά μήκος των συνόρων με την Αλβανία είναι ένα γεγονός προς προβληματισμό.

Οι περισσότερες φωτιές, που ανάβουν στο αλβανικό έδαφος, είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Οι Αλβανοί δεν έχουν τα μέσα για να τις κατασβήσουν κι έτσι περνάνε, ανεμπόδιστες στο ελληνικό έδαφος.

Υπάρχει διακρατική συμφωνία και τα επίγεια και εναέρια μέσα της Ελλάδας μπορούν να περάσουν στο αλβανικό έδαφος, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης. Όμως, αυτό δεν γίνεται συνήθως κι έτσι οι φωτιές από την Αλβανία έρχονται στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.