Φόβοι για ισχυρό σεισμό σε Πάτρα-Ρίο-Αντίρριο

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των σεισμολόγων σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες στο τόξο Ρίου-Πάτρας-Αντιρρίου.

Αφορμή, οι δεκάδες μικροσεισμοί που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες, κυρίως στο θαλάσσιο χώρο του Αντιρρίου (στην αρχή του Πατραϊκού Κόλπου) με αποκορύφωμα τον σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:18 το μεσημέρι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σεισμός στην Πάτρα δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό και δεν προξένησε ζημιές, ωστόσο μεγάλωσε την λίστα των μικροσεισμών που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα στη περιοχή.

Μικροσεισμοί των οποίων η ένταση είναι από 2,4 μέχρι 4,4 Ρίχτερ. Εκτός από την «ποικιλία» των μεγεθών, οι σεισμοί σε Πάτρα-Ρίο είναι και ιδιαίτερα επιφανειακοί, με εστιακό βάθος μόλις 2χλμ, πράγμα που κάνει τις δονήσεις ιδιαίτερα αισθητές σε πολλές περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Ο ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Θανάσης Γκανάς φάνηκε επιφυλακτικός σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα, μιλώντας στο newsbomb: «Υπάρχει μεγάλο πλήθος μικροσεισμών, το οποίο δεν συμβαίνει στη περιοχή για πρώτη φορά. Η περιοχή βέβαια, έχει μεγαλύτερη σεισμικότητα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά το φαινόμενο των τελευταίων μικροσεισμών το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και οι ερχόμενες δύο με τρεις ημέρες θα δείξουν την πορεία της ακολουθίας. Ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.»

Διαβάστε την ανησυχία για τον κοντινό σεισμό της Κυλλήνης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.