Δείτε όλη τη συνέντευξη Χίλαρι Κλίντον στον Παπαχελά

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Χίλαρι Κλίντον στον Αλέξη Παπαχελά. Τι είπε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ελλάδα; Βίντεο.

Ως απαραίτητο «φάρμακο» χαρακτήρισε η Χίλαρι Κλίντον τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που προωθεί η κυβέρνηση, προσθέτοντας, πως παρά το γεγονός ότι είναι σαφές ότι δεν αρέσουν σε κανένα, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ειδικότερα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σε αποκλειστική συνέντευξή της στον Αλέξη Παπαχελά και στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του Σκάι, τόνισε ότι όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα, όπως ιδιωτικοποιήσεις και φορολογική μεταρρύθμιση.

«Θα ήθελα οι Έλληνες να καταλάβουν ότι αναγνωρίζουμε την δυσκολία των αποφάσεων, γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν επώδυνες θυσίες, αλλά έχουμε πίστη ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση πιο δυνατή», είπε η κ. Κλίντον κα πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και την βαθιά ανησυχία που έχει προκαλέσει η παγκόσμια οικονομία. Συμπάσχω με όσα περνούν οι αγανακτισμένοι πολίτες και στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρνείται κανείς την πραγματικότητα του τι πρέπει να γίνει.»

Επίσης, η κ. Κλίντον αναφερόμενη στη συναίνεση είπε: «είμαστε στην γενέτειρα της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία λειτουργική δημοκρατία με διαφάνεια στην κυβέρνηση, με την συναίνεση των κυβερνωμένων, που παίρνει υπεύθυνες αποφάσεις, όπως κάνει η Ελλάδα τώρα, είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στη ζωή και τα αισθήματα όλων μας»

Ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση και κυρίως στον ελληνικό λαό στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει, φέρνει η επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα, όπως τόνισε η ίδια σε αποκλειστική συνέντευξη της στον Αλέξη Παπαχελά:

Διαβάστε ποιον πίνακα του Παπανδρέου θαύμασε η Χίλαρι Κλίντον.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.