Μετά τα λιμάνια, και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στους Κινέζους

Οι Γερμανοί φεύγουν, οι Κινέζοι έρχονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Γιατί οι Κινέζοι διεκδικούν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας;

Κινέζικος επιχειρηματικός κολοσσός είναι πλέον μεταξύ των επικρατέστερων αγοραστών του πακέτου μεριδίων ελέγχου της γερμανικής εταιρίας Hochtief σε 6 διεθνή αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και ο αερολιμένας Αθηνών.

Η συμφωνία δεν αποκλείεται να κλείσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Στρατηγικό σημείο επένδυσης το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, με κέρδη πάνω από 158 εκ. ευρώ, και με σύμβαση παραχώρησης που μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα επεκταθεί.

Γιατί, λοιπόν, να μη προσελκύσει την ΗΝΑ Group, που ιδρύθηκε το 2000, έβαλε στόχο να γίνει γνωστή σε 3 χρόνια σε όλη την Κίνα, σε 7 σε όλη την Ασία και σε 9 χρόνια σε όλο τον πλανήτη, και το πέτυχε, επενδύοντας σε μεταφορές, υποδομές, ναυτιλία, και τουρισμό.

Ήδη πέρασε στον 2ο γύρο, με προσφορές πάνω από 1 δισ., για την εξαγορά του πακέτου μεριδίων ελέγχου της γερμανικής Hochtief στο Ελ. Βενιζέλος και σε άλλα 5 διεθνή αεροδρόμια – πώληση που όπως παρουσίασε πρώτος ο ΑΝΤ1, στο δελτίο ειδήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Διαβάστε γιατί οι Κινέζοι “αγοράζουν” Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.