Ποιές οι αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Διαβάστε τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναφορικά με το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με την εισήγηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με την εισήγησή της η υπουργός απέσυρε τη διάταξη με την οποία εξομοίωνε τις πενταετείς πανεπιστημιακές σπουδές με μάστερ.

Η υπουργός σε δήλωσή της σημείωσε ότι «το σχέδιο για την αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχει 80 άρθρα. Επί αυτών η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της, κατέθεσε προτάσεις σε 9 σημεία».

Και πρόσθεσε: «Σε όλα έχουν γίνει παρεμβάσεις και συνθέσεις, εκτός από δύο θέματα που είναι η εκλογή του Πρύτανη και του Κοσμήτορα. Δεν θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να ακυρώσουν τη συναίνεση».

Οι αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ δε φαίνεται να ικανοποιούν τους πανεπιστημιακούς που αντιδρούν, κυρίως για το Συμβούλιο Διοίκησης, την εκλογή πρύτανη και κοσμητόρων.

Το υπουργείο φαίνεται πως δέχθηκε αναβάθμιση της Συγκλήτου με αυξημένες δραστηριότητες, αύξηση της συμμετοχής των μελών ΔΕΠ στο Συμβούλιο Διοίκησης από επτά σε οκτώ, έναντι έξι εξωπανεπιστημιακών και διατήρηση του τμήματος ως βασικής ακαδημαϊκής μονάδας.

Διαβάστε ποια τρία ελληνικά πανεπιστήμια κλείνουν λόγω πτώχευσης και ποια ΑΕΙ-ΤΕΙ συγχωνεύονται.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.