Γιατί έκλεισαν τα Ατλάντικ. Χρεοκοπία

Γιατί έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Tί ακριβώς συνέβη με τα Ατλάντικ και τα βρόντηξαν; Ανάστατοι οι εργαζόμενοι από τη χρεοκοπία.

Τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ κήρυξαν χρεοκοπία. Η επιχείρηση μέχρι το 2009 ήταν 15ος μεγαλύτερος εργοδότης στο σύνολο ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν κανόνι, καθώς η εταιρεία Ατλάντικ την τελευταία χρονιά πάλευε μεταξύ σφύρας και άκμονος, πουλώντας δεκάδες καταστήματά της στον ανταγωνισμό, κλείνοντας άλλα μαγαζιά και οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενούς της στην ανεργία.

Με την απόφαση λοιπόν 802/2011 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η Ατλάντικ κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.

Τα συνολικά σημερινά χρέη της εταιρείας φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ ενώ μόλις τα 40 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις το 10% των πιστωτών της εταιρείας δέχθηκαν συμβιβασμό (απαιτείται στη διαδικασία της συνδιαλλαγής έγκριση του 51%) οδηγώντας έτσι την Αλτάντικ και τον πρόεδρο της Μανώλη Αποστόλου σε αδιέξοδο.

Τα Ατλάντικ διατηρούσε ένα δυναμικό 30 καταστημάτων και 800 εργαζόμενους οι οποίοι μένουν πλέον εκτός αγοράς εργασίας σε μια δύσκολη περίοδο.

Διαβάστε γιατί έκλεισαν τα Applebee’s.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.

18 Σχόλια

  1. παιδιά δυστυχώς τα πράγματα είναι άσχημα,
    φως στο τουνελ δεν υπάρχει
    μακάρι η δικηγόρος στο Πειραιά να κάνει κάτι.
    Όσον αφορά τα πρώην αφεντικά, μην ανησυχείτε, είναι καλά στην υγεία τους.

  2. Το καλοκαιρι περασε το φθινοπωρο κοντευει να τελειωσει χρηματα δεν πηραμε και ο δικηγορος μας λεει” περιμενουμε΄΄.Ποσο ομως οταν οι περισσοτεροι ειμαστε ανεργοι και οι τσεπες μας αδειασαν.Ελπιζω να λυπηθει και εμας ο θεος γρηγορα.

  3. το τελευταιο καιρο σε πολυ κοντινο διαστημα μας ζητηθηκαν απο το δικηγορο καποια χαρτια οπως μισθωδοσιες,ενσιμα,ταυτοτητες κ.α.ενα πουλακη λοιπον ακουσε οτι μεχρι το καλοκαιρι θα παρουμε καποια χρηματα οχι ολα φυσικα γιατι ο συνδηκος κατι εχει πουλισει απο τι λενε!αυτα ακουγονται εδω στην ιστιαια,με το ιδιοκτητο ατλαντικ που εχει ανοιχτει τουλαχιστον τρεις φορες απο τοτε που εκλεισε!!!

  4. Που βρισκομαστε βρε παιδια.Υπαρχει καποιο νεο.Τι εχει γινει με την υποθεση μας.

  5. Επειδη γνωρίζω πολύ καλά το θέμα της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ων και εγώ από τους εξαπατημένους μετά λύπης μου σας λέω φίλοι ότι ακόμη και οι εργαζόμενοι θα πάρουν , αν πάρουν ψίχουλα μετά από 3 τέρμινα τούρκικα.Θα μπορούσα να γράφω ώρες για το θέμα αυτό..αλλά το τέλος θα ήταν το ίδιο. άνθραξ τα αποτέλεσμα

  6. Υπαρχει η πιθανοτητα να παρουμε καποια πολυ λιγα χρηματα μολις αρχισουν να πουλιουνται και αν καποια καταστηματα. Ακουσα οτι υπαρχουν και καποια περιουσιακα τα οποια εχουν κατασχεθει και θα γινει καποια στιγμη εκποιηση. Απο οτι βγαινει θα μοιραζονται δια του 800 που ηταν οι υπαληλοι που ειχαν απομεινει αλλα λογικα θα παρει και το κρατος και φανταζομαι και οι πιστωτες. Οπως καταλαβαινετε λοιπον να αναμενετε ψιχουλα και ολη η υποθεση προχωραει με ρυθμους χελωνας.

  7. Δύσκολα τα πράγματα συνάδελφε. Πολύ δύσκολα!
    Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν παίρνεις εύκολα τα χρήματά σου. Το παλεύουν όλοι, ελπίζω να γίνει κάτι κυρίως για όσους καταστάφηκαν οικονομικά και είναι άνεργοι αυτή την στιγμή που μιλάμε.

  8. Συναδελφοι υπαρχει ελπιδα να παρουμε τουλαχιστον τα δεδουλευμενα μας.Μηπως γνωριζει καποιος κατι;

  9. Συναδελφοι οποιος γνωριζει το συνδικο να του πει να δει τι γινεται με τα ατλαντικ που πηρε ο Γαληνος στη Χαλκιδα.Τα σουπερ μαρκετ ΓΑΛΗΝΟΣ κλεινουν και θα χασουμε τα λεφτα μας. ΕΠΕΙΓΟΝ

  10. ποιος ειναι ο καινουριος συνδικος βρε παιδια να παρουμε τηλεφωνο να μαθουμε ου ειμαστε γιατι ο δικ. δεν λεει και πολλα …εχουμε μεινει επι ξυλου κεμαμενοι και περιμενουμε

  11. Εδω και λιγες ημερες εχει αναλαβει νεος συνδικος ο οποιος ειπε πως δεν θα παραιτηθει και θα βγαλει σε περας την υποθεση, δηλαδη την εκποιηση των προιοντων και πωληση των καταστηματων. Ηδη εχει αρχισει η διαδικασια.

  12. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΟ;ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

  13. ΣΕ ΕΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΑ Κ ΠΙΕΣΗ…ΠΗΓΑΜΕ Κ ΞΑΝΑΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 20/1/2012…ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΟΣΑ Κ ΟΧΙ ΜΕΙΚΤΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ…ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ…ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ Κ ΑΥΤΑ!!!

  14. Tελικα τι εγινε? Δοθηκαν οι τρεις μισθοι απο τον ΟΑΕΔ η ακομα???

  15. Συναδελφοι πρεπει ολοι να παμε στον ΟΑΕΔ Δαφνης γιατη απο τον Οκτωβρη μας κοροιδευουν οτι θα παρουμε τους 3 μισθους και εχουμε Δεκεμβρη ταχα οτι δεν μπορουνε να φτιαξουνε την μηχανογραφηση αλλα τα λεφτα αυτα τα εφαγαν πριν 4 χρονια με αποτελεσμα μηχανογραφηση δεν εφτιαξαν και να παιζουνε μαζι μας πρεπει το συντομοτερο να οργανωθουμε και να παμε και αν μπορουμε να φωναξουμε καναλια για να γινουν ρεζιλι

  16. εχεις απολυτο δικιο!!!!!!!!!!!!!!!! συνεπαγεται και αντιστροφως…. ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ!!!!!!!!!!! ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ.αλιμονο απο εμας τους εναπομειναντες εργαομενους που δεν ξερουμε αν και ποτε θα παρουμε τα λεφτα μας

  17. Τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ , η οικογένειες ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΓΑΛΗΝΟΥ ΑΦΗΣΑΝ 220.000.000 Ε ΚΑΝΟΝΙ
    Ο Μ.Αποστόλου κανει ΝΕΑ επιχείρηση με σούπερ μάρκετ welcome !!! , έχει βάλει μπροστινό κα΄ποιο ΖΑΖΟΠΟΥΛΟ , ΕΙΣΑΓΩΓΕΑ , ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ , ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΕΚΕΙ , ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ , Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΛΠ. ΑΝΟΙΓΕΙ 2ο EVEREST ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ !!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ <> , ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ . ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 5.000 Ε ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 220.000.000 ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines