Απάντηση Καραμανλή σε επιστολές Δούκα. Έξαλλος

Έξαλλος ο Κώστας Καραμανλής με επιστολές Δούκα. Διαβάστε γιατί κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτρο Δούκα.

Την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, εν μέσω των καλοκαιρινών του διακοπών στη βόρεια Ιταλία, προκάλεσε η δημοσιοποίηση των επιστολών Δούκα που του έστελνε ο πρώην δικός «του» υφυπουργός Οικονομικών.

«Εμείς με τρόπο υπεύθυνο και αποδοτικό για το συμφέρον της χώρας καλύψαμε τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες με όρους ευνοϊκούς για την Ελλάδα και για τους πολίτες και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες», δήλωσε μέσω συνεργατών του ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. «Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ του “λεφτά υπάρχουν” που έκανε λόγο για Τιτανικό και άλλα απίθανα πράγματα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο δανεισμό, εκτοξεύοντας τα επιτόκια δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη, οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και φέρνοντας ξένους επιτρόπους στα υπουργεία».

Η Συγγρού από την άλλη μεριά βρίσκεται μερικώς “διχασμένη”. Κάποια ελάχιστα στελέχη, κυρίως νεαρά, οι λεγόμενοι “αλεξιπτωτιστές στη ΝΔ”, τα οποία ονειρεύονται τον εαυτόν τους βουλευτή, προσπαθούν εκμεταλλευόμενα και την προπαγάνδα των πράσινων ΜΜΕ, να πιέσουν τον Αντώνη Σαμαρά να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το «αμαρτωλό», κατ’ αυτούς, παρελθόν της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αφού δήθεν θα το βρίσκει συνεχώς μπροστά του.
Αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών ακόμα και γύρω στον Αντώνη Σαμαρά τον καλούν να συνεχίσει όπως μέχρι τώρα, να βγαίνει ανοιχτά και να τονίζει ότι μια κρίση δανεισμού μετατράπηκε, λόγω μη έγκαιρης λήψης μέτρων από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μέσα σε μερικούς μήνες σε κρίση χρέους και προσφυγή στα δεσμά του ΔΝΤ με τους ξένους επιτρόπους που φτάνουν οσονούπω στα υπουργεία και την φοροεπιδρομή στο λαό.

«Κανένα σχόλιο» ήταν η επίσημη αντίδραση της Συγγρού για τις επιστολές Δούκα. Αλλωστε το τελευταίο που θα ήθελε αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξει και πάλι θέμα Καραμανλή. Βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο, έχει σταθερό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς τα ξαναβρήκε και έχει τακτική επικοινωνία με τον τέως πρωθυπουργό, έπειτα από μια περίοδο πολικού ψύχους που πέρασε.

Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. υποβάθμισε το θέμα των επιστολών Δούκα λέγοντας ότι κάποιες από αυτές είχαν δημοσιευθεί και στο παρελθόν και όλες έχουν αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του πρώην υφυπουργού.

Όσον αφορά δε τις επιστολές, ανεξαρτήτως και των όποιων προσωπικών κινήτρων είχε ο Πέτρος Δούκας όταν έστελνε τις επιστολές (να μπει σφήνα στον Αλογοσκούφη, λίγο πριν από την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης του Βατοπεδίου κ.λπ.), περιέγραφαν μια πραγματικότητα και η πραγματικότητα ήταν ότι η ΝΔ το 2004 όπως αποκαλύπτει ο Π. Δούκας παρέλαβε άδεια ταμεία και χρέος άνω των 300 δις ευρώ.

Διαβάστε για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και πως καίει ο Δούκας τον Καραμανλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.