Από τι πέθανε ο Νίκος Θέμελης. Βιογραφικό

Πέθανε ο γνωστός συγγραφέας και πολιτικός Νίκος Θέμελης. Από τι πέθανε ο Νίκος Θέμελης και πoιο το πλούσιο βιογραφικό του.

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης, μετά απο πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Σε ηλικία 64 χρόνων ο συγγραφέας και πολιτικός Νίκος Θέμελης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου, μετά απο πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Θέμελης υπήρξε επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη του οποίου διετέλεσε και διευθυντής του γραφείου του.

Ο Νίκος Θέμελης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, το Doerpfeld Gymnasium. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και μετά το στρατιωτικό του συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου το 1975 έκανε και το Διδακτορικό του σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Από το 1981 υπήρξε συνεργάτης του πρών πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ακολουθώντας τον στα Υπουργεία Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας, Παιδείας, Βιομηχανίας και στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα μεταξύ 1996-2004. Έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις γύρω από ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Εκτός από το χώρο της πολιτικής και της επιστήμης τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στη ζωγραφική, στη μουσική και την λογοτεχνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: “Η αναζήτηση” (1998), ” Η ανατροπή” (2000), “Η αναλαμπή” (2003), “Για μια συντροφιά ανάμεσά μας” (2005), “Μια ζωή δυο ζωές” (2007) και “Οι αλήθειες των άλλων” (2008).

Διαβάστε από τι πέθανε ο Αναστάσιος Πεπονής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.