Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελλήνιες 2011: results.minedu.gov.gr

Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2011. Τέλος η αγωνία για την ανακοίνωση των βάσεων 2011 στο results.minedu.gov.gr.

Τέλος η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς στη δημοσιότητα είναι τα Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011. Διαβάστε τα εδώ:

Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011 ΑΕΙ 90% και 10%

Αποτελέσματα-Βάσεις Πανελληνίων 2011 ΤΕΙ 90% και 10%

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2011 μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα-βάσεις 2011 έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το Διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το «διάβασμα» των βάσεων.

Φέτος υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ. Γι’ αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα «διαβάζουν» τις βάσεις.

Τα πρώτα στατιστικά για τις Βάσεις 2011 δείχνουν μεγάλη πτώση σε δεκάδες τμήματα στην πλειονότητα των επιστημονικών πεδίων και ιδιαίτερα στα παιδαγωγικά τμήματα που, τα τελευταία χρόνια, ήταν πολύ υψηλά.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς αυτές οδηγούν κατευθείαν σε απασχόληση.

Οι μεγαλύτερες πτώσεις παρατηρούνται στα τμήματα του 1ου πεδίου, 2ου πεδίου και 4ου πεδίου, που περιλαμβάνουν φυσικομαθηματικές σχολές και σχολές των Πολυτεχνείων, αλλά και στις νομικές σχολές.

Στο 3ο πεδίο, ίσως θα είναι μία από τις λίγες χρονιές που θα παρατηρηθεί πτώση στις ιατρικές σχολές της περιφέρειας, χωρίς να αποκλείεται ελάχιστη πτώση και στα κεντρικά πανεπιστήμια.

Μεγάλες πτώσεις στις Βάσεις 2011 σημειώνονται, επίσης, στο 5ο πεδίο των οικονομικών σχολών.

Τέλος, μικρού εύρους άνοδος καταγράφεται σε σχολές μεσαίας ζήτησης και σε ορισμένες ξένες φιλολογίες.

Μία από τις αιτίες είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν δύσκολα, οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) συμβάλει στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές. Οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες και τα στατιστικά για τις Βάσεις 2011.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.