ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης προστάτης των blogs

Τί δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης για την άρση ανωνυμίας στα blogs; Υπάρχει τελικά σωτηρία για την προστασία της ελευθερίας του λόγου στο ίντερνετ.

Ο λόγος για τη δραστηριότητα και ό,τι είχε πει ο Σταύρος Λαμπρινίδης ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενος στη γνωμοδότηση Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια –blogs– και κινητά ο Σταύρος Λαμπρινίδης είχε πει ότι «έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων».

Μάλιστα ο Σταύρος Λαμπρινίδης σκόπευε να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με το θέμα της ανωνυμίας στα blogs.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Λαμπρινίδη είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Τα Νέα τον Ιούλιο του 2009. Τότε ο Σταύρος Λαμπρινίδης είχε υποστηρίξει κατηγορηματικά πως «Όλες οι ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα «δεδομένα κίνησης» μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών».

Σύμφωνα με το Σταύρο Λαμπρινίδη λοιπόν, όλα αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, για άρση ανωνυμίας στα blogs, έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνουν επικίνδυνη άγνοια.

Διαβάστε το βιογραφικό Σταύρου Λαμπρινίδη, υπουργού Εξωτερικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.