Προσοχή: ποια συμπληρώματα διατροφής αποσύρονται

Ποια συμπληρώματα διατροφής βρέθηκαν νοθευμένα και αποσύρονται από την κυκλοφορία; Προσοχή αν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής με σιβουτραμίνη.

Νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προμηθευτή – στην απώλεια βάρους εντόπισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ). Η ουσία που περιέχουν έχει απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι αρμόδιες αρχές την έκριναν μη ασφαλή.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΦ, τα προϊόντα α) Slimforte Slimming caps, β) Slimforte Slimming Coffee και γ) Meizitang Botanical Slimming Softgel, τα οποία διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους, είναι νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA).

Σημειώνεται ότι η δραστική ουσία σιβουτραμίνη αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Γι αυτό και οι ειδικοί του ΕΟΦ εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

«Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε ποια πασίγνωστα δημητριακά αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.